GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ekim 2008 11:32

Müslümanlığa en büyük ilgi Almanlardan

Müslümanlığa en büyük ilgi Almanlardan
 başka bir dinden çıkıp Müslüman olan milletler arasında başı Almanlar çekiyor. Dinler arasında ise, en fazla Hristiyanlar Müslümanlığı tercih ederek dinini değiştiriyor. Evlilik nedeniyle Müslümanlığı seçenlere bakıldığında ise, kadınların erkeklere oranla daha fazla dinlerini değiştirerek, Müslüman oldukları gözleniyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı?nın son verilerine göre, ihtida edenler yani başka bir dinden çıkıp Müslüman olanlar arasında Almanlar başı çekiyor. Yabancı uyruklular içinde Almanları Ruslar, İngiliz ve Fransızlar izliyor. Dinlere bakıldığında ise, kendi dinini bırakarak Müslümanlığı seçenler arasında Hristiyanlar başı çekiyor. Ateistler, Hindular ve Museviler de Müslümanlığı tercih edenler arasında yer alıyor. Sayısal olarak bakıldığında ise, toplam 572 kişi kendi dinini bırakarak Müslümanlığı seçti. Eski dinlerine göre, 490 kişi Hristiyanlıktan, 64 kişi diğer dinlerden, 5 kişi Musevilerden, 4 kişi ise Hindulardan Müslümanlığa geçiş yapmış. Yezidi ve Ateistler arasında da Müslümanlığı tercih edenler bulunuyor.

-EN FAZLA 21-30 YAŞ ARASINDAKİLER DİNİNİ DEĞİŞTİRMİŞ-

Müslümanlığa geçişte yaş gruplarına bakıldığında ise, en fazla Müslümanlığa en fazla 21-30 yaş aralığında geçildiği görülüyor. 21-30 yaşı, 31-40 yaş arası ile 41-50 yaş arası izliyor. İhtida sebebine yani Müslümanlığa geçiş sebebine bakıldığında da dikkat çekici sonuçlar orta çıkıyor. Müslümanlığa inceleme ve araştırma amacıyla yaklaşıp ardından Müslüman olanların büyük bir çoğunluğu oluşturduğu gözleniyor. 156 kişi Müslümanlığı araştırırken, Müslüman olmaya karar veriyor.

-EVLENİRKEN KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA MÜSLÜMANLIĞI TERCİH EDİYOR-

Evlilik nedeniyle Müslümanlığı seçenlere bakıldığında ise, kadınların erkeklere oranla daha fazla dinlerini değiştirdiği gözleniyor. Evlilik nedeniyle Müslümanlığı seçen 35 kişinin 29?unu kadınlar oluşturuyor. Diyanet?in verilerine göre, sadece 6 erkeğin evlilik nedeniyle Müslümanlığı seçtiği görülüyor. Diğer nedenlerden dolayı Müslümanlığı seçenlerin sayısı ise 381?i buluyor.(ANKA