ERZURUM Haber Girişi : 02 Şubat 2016 12:06

Mühendislik Fakültesi'nden TÜBİTAK başarısı

Mühendislik Fakültesi'nden TÜBİTAK başarısı
ÜLKE genelinde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ses getiren çalışma ve araştırmalara imza atan Mühendislik Fakültesi yine önemli bir başarıyı Atatürk Üniversitesi'ne getirdi.
ÜLKE genelinde ve  Doğu Anadolu Bölgesi'nde ses getiren çalışma ve araştırmalara imza atan Mühendislik Fakültesi yine önemli bir başarıyı Atatürk Üniversitesi'ne getirdi.TÜBİTAK'ın Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme ve Kariyer Geliştirme Programı kapsamında 2016 yılının ilk döneminde kabul edilen 4 projeyi  Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri hazırladı.
2016 yılının bu ilk döneminde TÜBİTAK tarafından Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Mustafa YAMAN, Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL, Doç. Dr. Okan Tarık KOMESLİ ve Kariyer Geliştirme Programı kapsamında Yrd. Doç. Dr. İsmail SOLMUŞ'a  Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar TOTİK birer Başarı Plaketi vererek teşekkür etti.
Dekan Prof. Dr. Yaşar TOTİK;
Ülkemizde bilimsel çalışmaların desteği konusunda en önemli kurumların başında gelen TÜBİTAK ülkemiz başta olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki mevcut olan problemleri çözmeye yönelik projeleri desteklemektedir. 
Ülkemizin akademik ve bilimsel çalışmalarına yön veren mühendislik fakültelerin arasında ilk sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, fakülte bünyesindeki TÜBİTAK projelerinin sayısını artırarak sadece ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası çalışmalarda da söz sahibi olması için yoğun çaba harcamaktadır. 
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar TOTİK, fakülte bünyesindeki TÜBİTAK gibi dış birimlerden alınan projelerinin sayısının artması için üniversite ve dekanlık olarak fakülte akademik personelimizin sürekli olarak desteklendiğini, bunun sonucu olarak bu dönem fakültemize önemli katkılar sağlayacak projelerin fakültemize kazandırılmasından son derece memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 
Prof.Dr.Yaşar TOTİK bu tür organizasyonların amacı fakültemizde önemli altyapı ve uluslararası bilim dünyasında rekabet edebilecek araştırmacılara sahip fakültemizi hakkettiği yerlere ulaştırmaktır. Desteklenen projeler ile birlikte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bilimsel anlamda devamlılığını sürdürerek, son yıllarda ülkemizin kazanmış olduğu teknolojik kalkınma hızına katkı sağlayarak mevcut olan problemlerin çözümünde de yer almayı hedeflemektedir'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.