ERZURUM Haber Girişi : 13 Ağustos 2015 12:18

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI
 3-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil Yarışları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin'in katılımıyla, Kocaeli Körfez ilçesinde bulunan Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. alternatif Enerjili Araç Yarışları'na Atakar-1 ve Atakar-2 takımlarıyla katılan Atatürk Üniversitesi, Atakar-2 aracıyla dördüncü, Atakar-1 aracıyla da sekizinci oldu. 
Yarışmalara, Türkiye genelinden toplam 54 üniversite takımı müracaat etti ve bu takımlardan otuz yedisi teknik kontrolleri tamamlayarak yarışlara katıldı.
Tamamı Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin imkânları ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın destekleriyle yürütülen çalışmalarda, aracın mekanik tasarımı Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından, elektrik bileşenlerinin tasarımı ise Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilerek, üretimi aynı fakültenin AR-GE ve İnovasyon Laboratuvarında sağlandı.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, ülkemizin gelecek yıllarda en fazla dikkate alınacak konularının başında alternatif enerji kaynakları olduğunu ve enerji ihtiyacının üst seviyelerde ancak kaynağın sınırlı olduğu ülkemizde bu tür çalışmaların son derece önemli olduğunu ifade etti.
Totik, "Yarışlara katılan otomobillerin ilk aşamasından son aşamasına kadar desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak ile birlikte, tasarım ve imalatın her aşamasında bulunan Prof. Dr. Akif Ceviz, Doç. Dr. Tevhit Karaca ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.