Muhalefetin işçi istismarı

Yargıtay kararına rağmen Atatürk Üniversitesi’ne haksız saldırı…

YANLIŞ ADIM…

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki lojmanlarda, geçmişten beri görev yapan ancak sosyal hakları ve maaşları lojman yönetimi tarafından karşılanan çalışanlar, üniversite personeli olmadıkları halde, kamuoyunda “taşeron yasası” olarak bilinen düzenlemeden hareketle, üniversite kadrosuna geçmek istediler.

ÜNİVERSİTE UYARDI

Atatürk Üniversitesi yönetimi ise, “sizler üniversiteye çalışmıyorsunuz ki, bu yasadan yararlanasınız. Sizler, tıpkı sivil apartmanlarda çalışan görevliler gibisiniz, dolayısıyla bu haktan faydalanamazsınız” dedi.

YARGI, İŞÇİLERE “YANILIYORSUNUZ” DEDİ

Üniversitenin bu kararı üzerine, 30’un üzerindeki apartman görevlisi, üniversite yönetimini dava etti. Uzun süren yargılama neticesinde, yerel mahkeme de Yargıtay da üniversiteyi haklı buldu ve çalışanlara, “…sizler üniversite personeli değil, üniversitedeki lojmanlarda, maaşı lojman yönetimi tarafından ödenen kimselersiniz” şeklinde hüküm verdi.

KİMSE İŞİNDEN VE AŞIDAN OLMADI

Bu karara rağmen lojman yönetimi, çalışanlarına karşı aykırı bir tutum takınmadı. Sözkonusu apartman görevlileri aynı sosyal haklarıyla halen aynı işlerinde çalışmakta… Gerçek bu olmasına rağmen sırf hükümete muhalefet etmek için kimi muhalefet partileri bile bile yargı kararlarının hilafına ve adeta işçileri de istismar edercesine meseleyi siyasi propaganda konusu yapıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.