GÜNCEL Haber Girişi : 07 Eylül 2013 11:17

Müftülükte devir teslim

Müftülükte devir teslim

Yaklaşık 6 yıldır Erzurum İl Müftülüğü görevini yürüten Yakup Arslan İl Müftülüğü görevini Hasan Çınar’a devretti.

Erzurum Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen tören Hınıs İl Müftüsü Abdulkerim Tohomcu’nun Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Erzurum İl Müftülüğü görevini üstlenen Hasan Çınar’ın özgeçmişi anlatıldıktan sonra İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan İl Müftüsü Hasan Çınar’a cübbesini giydirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Görmez’in ’Ateşten gömlek değil ateşten cübbe giymiş bulunmaktayız’ ifadesine vurgu yapan Müftü Çınar, "Sayın Yakup Arslan’ın başlatmış olduğu hizmetleri kaldığı yerden aynı hızla devam edeceğiz. Biz Peygamber efendimizin mesleğinin icra edildiği bu makamı en güzel şekilde sorumluluğunu taşıyarak görevimizi ifa edeceğiz. Ateşten beyaz cübbenin her zaman sorumluluğunu taşıyacağız. Cübbemiz gördüğünüz gibi bembeyazdır. Hiçbir zaman leke kabul etmez. Güzel İlimize her zaman hizmet etme azmi ve kararlığı içerisinde olacağız" dedi.

Devir teslim törenine,İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgül, Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar ve İl Müftülüğü personeli katıldı.

HASAN ÇINAR KiMDiR?

1962 yılında Kars’ta doğdu. İlkokulu Kars’ta, İmam-Hatip Lisesini ise Kayseri’de bitirdi.1981 yılında girdiği Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi’nin adının İlahiyat Fakültesi olarak değişmesiyle 1986 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tefsir dalında yüksek lisansını Üniversiteden hocası Prof. Dr. Nasuhi Ünal Karaaslan’ın danışmanlığında tamamlandı.

1980 yılında başladığı görevine, 1981-1987 yılları arasında Müezzin Kayyım, İmam-Hatip ve Murakıp olarak, 1987-1989 yılları arasında Vaiz olarak devam etmekte iken bu yılların kısa dönem olarak askerlik vazifesini İzmir’ de yerine getirdi. 1989-2005 yılları arasında İlçe Müftülüğü görevini ifa etti ve 15.08.2005 tarihinde Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşeliği’ne atandı. Kanunla 4 yıl olarak belirlenen bu görevi 2009 yılının Temmuz ayında sona erdi.

Erzurum’da değişik Hoca Efendilerden özel olarak Arapça, Belağat, Mantık, Münazara, Kelam, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Feraiz dersleri aldı.

2002-2005 yılları arasında Ankara’da Kanal A Televizyonu’nda “Sorun-Söyleyelim” adlı programda, 2005 yılından itibaren de bazı TV kanallarında “Gönül Dostu”, “İslam ve İnsan” adlı programlarla canlı yayında haftalık konuşmalar yaptı ve soruları cevaplandırdı.

Yurtdışı görevinden sonra 13.08.2009 tarihinde İnegöl İlçe Müftüsü olarak görevine başladı. Arapça, İngilizce ve Almanca bilen Hasan Çınar, 5 çocuk babası olup, 30.03.2011 tarihinde Niğde İl Müftülüğü görevine başladı. 30.07.2013 tarihinde Erzurum İl Müftülüğüne atandı.