EKONOMİ Haber Girişi : 19 Şubat 2010 17:07

Müftülük Personelinden ; Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın Kampanyası'na Tam Destek

Müftülük Personelinden ; Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın Kampanyası'na Tam Destek

Rize  İl Müftülüğü, Merkez, belde ve köylerde görev yapan personelinin maaşlarından aylık olarak yaptıkları katkılarla 2009-2010 eğitim –öğretim yılında ilköğretimde okuyan 51 kız öğrenciye 8 ay süre ile ayda 40 tl yardım yapıyor.

19.02.2010 Cuma günü Rize İl Müftülüğünde 51 kız öğrenciye 3 aylık yardım tutarı 120 tl olarak teslim edildi. Kız öğrencilerin ve bazı velilerin hazır bulunduğu yardım dağıtımı esnasında Rize İl Müftüsü İlyas SERENLİ şunları ifade etti.

 
Diyanet İşleri Başkanlığı 2006 yılından itibaren İl Müftülükleri koordinesinde personelin katkıları ile “Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın Kampanyası”na  destek vermeye başlamıştır. Bu çerçevede geçen üç eğitim –öğretim yılında ülkemiz genelinde 6761 kız öğrencinin temel eğitim giderleri karşılanmıştır. İlimizde  2009-2010 eğitim-öğretim yılı için  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak yardım yapılacak 51 kız öğrenci tespit edildi. Bu kampanyaya önceki yıllarda il genelinde önemli katkılar sağlanmıştır. Geçen yıl yardım edilen öğrenci sayısı ilimiz genelinde 35 olmuştur.
 

Bu yıl özellikle il merkezinde personelimizin tamamına yakını destek sağlayarak bu rakam İl merkezinde 51’ e çıkmıştır.

Rize merkezde 8 ay sure ile ayda  40 tl yardım yapılacağını belirten SERENLİ, bu ay 3 aya ait 120 tl’nin öğrencilere verildiğini, gelecek aylarda yardımların her ay düzenli olarak ödeneceğini belirtti. Konuşmasının son bölümünde SERENLİ;  ilçelerimizde yardım yapılan kız öğrenci sayısı şubat ayı sonunda elimize ulaşacaktır. Bu yıl rakamlarda artış olacağını tahmin ediyoruz dedi.

Daha sonra İl Müftüsü İlyas SERENLİ, İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA ve Kur’an Kursu Müdürü Ali KESKİN kız öğrencilere yardımlarını vererek, öğrencilere başarılar dilediler.