GÜNCEL Haber Girişi : 26 Aralık 2010 13:21

Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde Hafzılık Eğitim Semineri sona erdi.

Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde Hafzılık Eğitim Semineri sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen Hafızlık hizmetlerinde yurt genelinde genel kaideler ve prensipler oluşturmak ,Kur’an Kursu Öğreticileri arasında metot birliği sağlamak amacıyla Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde 20 Aralık da başlayan Hafızlık Eğitim Semineri 24 Aralık Cuma günü düzenlenen belge töreni ile sona erdi.

Düzenlenen törene İl Müftüsü İlyas SERENLİ,İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN ve kursiyerler katıldı.

 

Törende kısa bir konuşma yapan İlyas SERENLİ “Hafızlığın önemine ve dikkat edilmesi gerek hususlara değinerek, kursiyerlere programın uygulanması yönünde başarılar diledi.

İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA ‘nın dilek ve temennilerinin ardından Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN  kursiyerlere hitap etti.

Konuşmasında , Başkanlığımızın 2010 yılı içerisinde Eğitim Merkezimizde, ilkini 4-8 Ekim 2010 ve 11-15 Ekim 2010 tarihleri arasında  , ikincisini de  20-24 Aralık tarihleri arasında 12 farklı ilden , 160 Kur’an Kursu Öğreticisinin katılımıyla “Hafızlık Eğitim Semineri” düzenlediğini, Eğitim Merkezi olarak seminere katılan kursiyerlerimizin memnuniyetinin sevindirici olduğunu ifade etti.

 

Seminere Çorumdan katılan Mustafa ZONTUR kursiyerler adına kısa bir konuşma yaparak ,kendilerine bu imkanı veren Diyanet İşleri Başkanlık teşkilatına ,seminere Ankara’dan eğitici olarak katılan Ayşe Betül ÇETİN hocaya ve geldikleri günden beri ilgilerini eksik etmeyen Eğitim Merkezi Personeline ve eğitim gördükleri bu dev eserin meydana gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Programın sonunda Eğitime Katılan kursiyerlere “Katılım Belgesi” takdim edildi.