GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ocak 2011 14:00

Müftü Yusuf Karali de Aday İmam Hatipler için

Müftü  Yusuf Karali de Aday İmam Hatipler için

Diyanet İşleri Başkanlığınca 10 Ocak ve 08 Şubat tarihleri arasında Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde 30 gün süre ile aday imam hatipler için “Hazırlayıcı Eğitim Kursu” düzenleniyor.

Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN,Eğitim Görevlileri Halim GARİP, Güneş ÖZTÜRK ve Ahmet TEMİZKAN ‘ın katılımıyla 10 Ocak Pazartesi günü Eğitim Konferans Salonunda “Hazırlayıcı Eğitim Kursu”na katılan personel için kısa bir program düzenlendi.

Eğitim Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Naci DEMİRCİ’nİn okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet  BİLGİN’in açılış konuşması ile devam etti. Mehmet BİLGİN ; açılış konuşmasında Hazırlayıcı Eğitim Kursuna değişik illerden katılan meslektaşlarımızın gözlerindeki heyecanı müşahede etmenin sevincini yaşadığını, bu kutsal göreve başlamalarını bir şans olarak gördüğünü ,genç kardeşlerimizin de bunun kıymetini bileceğini ifade etti.

30 gün sürecek olan Hazırlayıcı Eğitim Kursunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden BİLGİN ;yaşınız ne olursa olsun ,her zaman bilgiye açık olmalıyız. Bu kurslar da bu açıdan önem arz ediyor, dedi. Düzenlenen Kursa Artvin ,Bayburt, Kars, Ardahan ,Rize ,Sinop ve Sivas İllerinden 87 Aday imam hatip katılırken, Kursiyerlere kurs süresince ,Kuranı Kerimi okuma ,Fıkıh, Hadis, Siyer ve Mevzuat konuları hakkında dersler verilecek.