EKONOMİ Haber Girişi : 01 Aralık 2010 09:04

Müftü Yusuf Karali de 2.Dönem Tashih-i Huruf Kursları Başladı.

Müftü  Yusuf Karali de 2.Dönem Tashih-i Huruf Kursları Başladı.

Cami ve Kuran Kursu Hizmetlerini yürüten personelin özellikle  Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun,doğru ve güzel okumalarını sağlamak amacıyla açılan Tashih-i Huruf(Kur’an-ı  Güzel Okuma)Kursu 29.11.2010 Pazartesi günü Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde düzenlenen sade bir törenle başladı.

Eğitim Merkezi Kıraat Hocalarından Fatih ÇATMAKAŞ’ın  okuduğu Kur’an-ı Kerim  Tilaveti ile başlayan program Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN’n  kısa bir açılış konuşması ile devam etti.

 

Konuşmasında  Artvin,Ardahan ve Rize illerinde yapılan mülakat sınavlarında başarılı olanlar arasından seçilen Kursiyerlerin  Eğitim Merkezinde 6 ay süreyle eğitim göreceklerini ifade eden BİLGİN ,ele geçen bu fırsatı iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ardından İl Müftü Vekili  Yahya ÇANKAYA ,Teşkilatımızın olmazsa olmazlarından olan Kur’an-ı Kerimi usulüne uygun okumak için açıklan Tashih-i Huruf  kurslarının son yıllarda daha da önem kazandığını ,Başkanlık tarafından Rize Eğitim Merkezinde açılan Kursun Rize için önemli bir şans olduğunu ,kursun hayırlara vesile olmasını dilediğini ifade etti.

Artvin ve Ardahan illerinden  16 Kursiyer,Rize Merkez ve İlçelerinden 20 Kursiyer ve Başkalığın bu yıl ilk defa uyguladığı Bayan Kur’an Kursu Öğreticileri arasından seçilen  13 Kursiyerin  katılacağı 2.dönem Tashih-i Huruf Kursları Mayıs Ayında sona erecek.