EKONOMİ Haber Girişi : 04 Kasım 2010 00:13

Müftü Veysel ÇAKI dan Açıklama

Müftü Veysel ÇAKI dan Açıklama

Trabzon İl Müftülüğü Tarafından Düzenlenen, On Günlük Vaaz ve İrşad Programı Dolayısıyla İl Müftüsü Veysel Çakı Önemli Mesajlar Verdi.
   İl Müftüsü Çakı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yılda bir defa, müftü ve vaizlerin iştirak ettiği irşad programı, İl, ilçe, belde ve köylerde olmak üzere başlamış bulunuyor. Bu çerçevede İl Müftülüğü olarak iki grup halinde, on günlük vaaz ve irşad programı düzenledik” dedi.
    Gidilen yerlerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, irşad programlarına katılan insanların sayılarının her geçen gün arttığını belirten İl Müftüsü Çakı; “Varlığımızın esas gayesi halkımızı vaaz ve irşad yoluyla doğru bilgiye ulaştırmaktır” vurgusunu yaptı.
    İnsanlara sağlıklı dini bilgiyi vermenin yollarından birinin de vaaz ve irşad yoluyla mümkün olduğunu ifade eden İl Müftüsü Veysel Çakı; “Dindarlığımızı sağlam bir zemine oturtmak zorundayız. O nedenle de; bidat ve hurafelerden uzak bir din anlayışının toplumda hakim olmasını arzuluyoruz. Sağlıklı bilgiyi, doğru yöntemlerle insanlara ulaştıramazsanız bunun yerine, bidat ve hurafelerle, karmakarışık bilgilerle dolu bir din anlayışı hakim olur ki; o zaman da insanlar dindarlıklarını yanlış bir zemine oturtmuş olurlar. Hz. Ömer'in bu manada çok güzel bir sözü vardır; derki; "İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. "O nedenle tekrar ifade ediyorum; dinimizin ana kaynağı Kur’an-ı Kerim’in doğru anlatılması ve anlaşılması bizim olmazsa olmazımızdır. O doğru anlaşılınca insanlığın çözüm bekleyen sıkıntıları da inşallah hafiflemiş olacaktır. Bu programlar vesilesiyle ayrıca vatandaşlarımızla kaynaşma imkanı bulmuş oluyoruz. O bakımdan da ayrıca önemli bir hizmeti icra etmiş (yerine getirmiş) oluyoruz” dedi.
    Vaaz ve İrşat hizmetlerinde halka, birlik ve beraberlik, İslam kardeşliğinin önemi, yardımlaşma ve dayanışma konularında da çok önemli mesajların verildiğini belirten İl Müftüsü Veysel Çakı son olarak; vatandaşların vaaz ve irşat ekiplerine gösterdikleri ilginin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade ederek; sohbetlere katılan herkese teşekkür etti. Sevgi ve selamlarını bildirdi.