EKONOMİ Haber Girişi : 13 Haziran 2009 22:05

Müftü Türken den Velilere Çağrı

Müftü Türken den Velilere Çağrı

Samsun'un Terme Müftüsü Mustafa Türken, eğitim ve öğretim sezonunun kapanması ile tatile giren çocukların boş vakitlerini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirttiMüftü Turan, velilerden çocuklarını yaz tatilinde camilere gönderip Kur'an öğrenmelerini sağlamalarını istedi. Tatilin sadece gezip dolaşmak olarak algılanmaması gerektiğini belirten Müftü Türken, bu gibi boş zamanlarda insanın güzel ve faydalı işlerle meşgul olması, eksik yönlerini gidermeye çalışması ile tatilin daha verimli geçeceğini söyledi.

Kur'an-ı öğrenmenin ve okumanın her Müslüman'ın temel görevleri arasında olduğunu kaydeden Türken, "Yaz ayları Kur'an bilmeyen çocuklarımız için büyük bir fırsattır. Bu zamanlar iyi değerlendirilirse bir ay gibi kısa bir sürede hem Kur'an-ı Kerim'i öğrenir okumaya başlayabilirler. Burada velilere çok iş düşüyor. Çocuklarınıza bu konuda yardımcı olmalı, onları zorlamadan sevdirerek işin ehemmiyetini anlatarak, gerekirse öğrendikleri takdirde onları ödüllendirerek ikna edip camilere göndermelisiniz." diye konuştu.

22 Haziran'da camilerde Ku'an-ı Kerim'i öğrenme dersleri vermeye başlayacaklarını açıklayan Müftü Türken, camilerde verecekleri Kur'an eğitimlerinin daha faydalı geçmesi için imamlara 15 -20 Haziran tarihleri arasında da seminer vereceklerini ifade etti