EKONOMİ Haber Girişi : 18 Temmuz 2009 13:44

Müftü itiraz etti ama kurtaramadı

Müftü itiraz etti ama kurtaramadı
Antalya Pamuk Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (ANTBİRLİK) akaryakıt istasyonu açılışında kurban edilen boğa krize neden oldu. İlçe Müftüsü Mustafa Altun, uyarısına rağmen boğa kesilince açılışı terk etti.

Antbirlik, Serik?te birlik adına akaryakıt istasyonu açtı. Açılışa, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Emniyet Müdürü Ali Korucu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eyüp Şenol Ömeroğlu, Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Antbirlik Genel Müdürü Atila Diniz, Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri ile çok sayıda Serikli katıldı.

Antbirlik yönetimi tarafından açılışta büyükbaş bir hayvan kurban edilmek istendi. Kurbanlık boğa alana getirilince İlçe Müftüsü Mustafa Altun kurban kesilmesine tepki gösterdi. Müftü Altun, kurbanın ortalık yerde kesilmesinin İslama uygun olmadığını belirterek, ?Etrafta bir sürü insan ve çocuk var. Onların gözü önünde kurban kesmek dinimizce caiz değildir? uyarısında bulundu.

Müftü Altun, böyle durumda kesilmesi gereken kurbanlık hayvanın, mezbahane gibi kapalı ve sıhhi yerlerde kesilmesinin daha uygun olduğunu veya bağış yapılması gerektiğini kaydetti. Mütfünün uyarısına rağmen kurbanlık boğa forklifte (ağır yükleri taşımada kullanılan iş makinesi) asılarak kesimi yapıldı. Uyarısının dinlenmemesine sinirlenen Müftü Altun, açılışı terketti.