EKONOMİ Haber Girişi : 26 Eylül 2011 00:34

Müftü Arif Kılıç Kız Kuran Kursunda hafızlığını bitiren 8 Hafıza taçları giydirildi.

Müftü Arif Kılıç Kız Kuran Kursunda hafızlığını bitiren 8 Hafıza taçları giydirildi.

Zile Müftülüğü Müftü Arif Kılıç kız Kuran Kursunda hafızlığını bitiren 8 Hafıza 24 Eylül 2011 Cumartesi günü 14.00 de Hafızlık Belge Töreni Zile Saray Sinemasında yapıldı.

Programa Zile Belediye Başkan Vekili Bilal KOÇ, İl Müftülüğü adına Din Hizmetleri Md. Yaşar ÖZDEMİR, Tokat İl Milli Eğitim Md. yrd. Hüsamettin TURAK, Zişle Müftüsü İlyas AKYAZI, Sulusaray, Artova İlçe Müftüleri, Yeşilyurt Müftü Vekili, İlçe Daire Amirleri, İ.H.Lisesi Müdür  ve personeli, Müftülük personeli ve eşleri, Din görevlileri ve eşleri, Kur’an Kursu Öğrencilerinin aileleri, hayırsever halkımız ve Zile’li vatandaşlarımız katıldı.

Yoğun bir ilginin olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Zile Merkez Sultanahmet Camii Müezzini Pehlil GÜNDÜZ Hoca efendinin Kur’an-ı Kerim tilavetini müteakip, Kurs öğrencilerinin ilahi sunumuyla program devam etti. İlçe Müftüsü ilyas AKYAZI açılış konuşmasında" Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere Teşekkür ediyorum. Bu yıl hafızlık sınavlarına katılıp başarılı olan 8 hafızla beraber 1990-2011 yılları arasında Zile Müftülüğü Merkez ve Müftü Arif Kılıç Kız Kur’an Kurslarında 130 hafızın Hafızlık Belgesi aldığını söyledi. Hayatınıza Kur’an’a göre yön verin. Herkes aynı rahle, aynı sıra başında oturur, aynı Kur’an-ı okur; fakat ondan kalbi seviyesine göre bir netice alır. Kur’an hayatta olan, yaşayan insanları uyarmak, ikaz etmek için gönderilmiş bir kitaptır. Yoksa sadece mezarda yatanlara okunmak için değil. Şair: Ama Kur’an geçivermezse boğazdan kalbe, bin tilavetle de bir harfi ulaşmaz Rabbe... Hafız olmak kolaydır, bir ömür boyu hafız kalmak, hafıza yakışır bir hayat sürdürmek. Zor olan bu.  Allah’ın size verdiği değeri, basit şeyler uğruna kaybetmeyin" dedi.  

Hafızık töreni Kurs öğrencilerinden Emine ERDOĞAN "Daha Kur’an Ne Desin?" şiirini okuması ve İl Müftülüğü adına Din Hizmetleri Md. Yaşar ÖZDEMİR’in konuşması ile devam etti. Kurs Yöneticisi ve Öğreticisi Hasan ATASEVEN duygulu konuşmasının ardından Tekbirler eşliğinde Müftü Arif Kılıç  kız Kuran Kursunda hafızlığını bitiren 8 Hafızın sahneye çıkması ve Öğrencilerin hocaları tarafından başlarına Taç takılmasıyla salondaki çoşku doruğa yükseldi. Kısa surelerin öğrenciler tarafından topluca okunması ve okunan hatimlerin duası kurs belletmenlerinden Hafız Ebru AKARSU tarafından yapıldı. Büyük çoğunluğunu hanım izleyicilerin oluşturduğu programda, öğrencilerin okuduğu ilahiler, topluca getirilen salâvatlar ve dualar ile duygulu anlar yaşandı.

Duayı müteakip Belediye Başkan V. Bilal KOÇ tarafından hafızlar plaket ve hediye paketi ile ödüllendirildiler. İl Müftü V. tarafından hafızlara belge ve Zile Müftülüğü tarafından temin edilen birer çeyrek altın hediye edildi. Çeltekligil Tic. ve isminin açıklanmasını istemeyen iki hayırsever adına tüm hafızlara birer çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca Zile Din Görevlileri Derneği, Zile Diyanet-Sen, Zile Türk-Diyanet Vakıf-Sen, Zile Diva-Sen ilçe temsilcilikleri tarafından hafızlara çeşitli hediyelerde takdim edildi. İlçe Müftülüğü tarafından Müftü Arif Kılıç kız Kuran Kursunda görev yapan 5 belletmene Altın, Kurs hocalarına plaket ve Başarı Belgesi verildi.

Hafızlara hediye veren protokol üyeleri kısa konuşmalar yaparak duygularını ifade etmesi, toplu çekilen resimler, hafızların aileleri ve yakınları tarafından verilen çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi..