GÜNDEM Haber Girişi : 24 Aralık 2018 12:35

Milyonlar hayvan hakları yasasını bekliyor

Milyonlar hayvan hakları yasasını bekliyor
Hayvanlara yapılan şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Son dönemde hayvanlara, insanlığa sığmayan işkenceler yapan kişilerin mevcut yasaların yetersiz olmasından dolayı ellerini kollarını sallayarak serbest kalması vatandaşları isyan ettirdi.

Son günlerde gündemi epey meşgul eden hayvanlara yönelik şiddetteki artış büyük yankı uyandırdı. Mevcut "Hayvanları Koruma Yasası"nın esnekliğinden ve yetersizliğinden dolayı serbest kalan canilere halk büyük tepki gösterirken konu TBMM'ye kadar taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşananlara tepki göstererek "Bu yasayı çıkarmak için daha neyi bekliyorsunuz?" diyerek bakanlara talimat verdi.

Hayvanlara yapılan kötü muamelelerin önüne geçilebilmesi için yapılan çalışmalar, istismar ve şiddet olaylarını sona erdirmesi bekleniyor. Meclis’e sunulacak yasanın çıkması halinde, daha önce hayvanlara karşı işlenen suçlar para cezasına çevrilebilirken yeni yasada bu mümkün olmayacak. Meclis'e sunulacak yeni teklifte hayvanlara işkence edenlere 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

DİĞER PARTİLERDE DESTEKLİYOR

AK Parti'nin sunacağı teklife Meclis'te sıcak bakıyor. MHP, CHP ve İP'te yeni düzenlemenin bir an önce sunulmasını ve bu yasayı anında kabul edeceklerini bildirdi. Türk Ceza Kanununda bu yasanın acilen yer alması gerektiğini belirten diğer partiler, "biz hazırız" mesajı verdi.

HALK İSYAN ETTİ

Kişilik bozuklukları açıkça görülen bu caniler vatandaşı ayaklandırdı. Halk, gündemde dolaşan son görüntüleri sosyal medya yoluyla da olsa protesto etti. Köpeğini arabasının arkasına bağlayarak kilometrelerce sürükleyen, kaçamayacak şekilde bir yere bağladığı hayvana sopayla vuran, küçük bir yavru köpeğin dört bacağını kesecek kadar insanlıktan çıkan zalimler "yeter" artık dedirtti. 

PAPAĞANA İŞKENCE BARDAĞI TAŞIRDI

İnsanlarda içten içe yara oluşturan hayvanlara yönelik şiddet, bir TV yarışmasında ünlenen Murat Özdemir'in son görüntüleriyle sabırları taşırdı. Seyredenlerin kanını donduran videoda papağana işkence yapan Özdemir, ülkede infiale neden oldu. Gelişmeler üzerine harekete geçen polis Özdemir'i gözaltına aldı. Ancak mevcut yasalardan dolayı serbest kalması halkın tansiyonunu daha da yükseltti.

Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği önünde toplanan hayvanseverler, Özdemir'in tutuklanmasını talep etti. 

Papağana işkence görüntülerinin ardından sanatçısı, siyasetçisi, sporcusu ve halk tek yürek oldu. Özdemir'in tutuklanması için gerek sosyal medyadan gerek dernekler aracılığıyla tepkisini gösterdi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ ÖNLEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünce, İstanbul'da yaşayan sokak hayvanlarını kayıt altına alabilmek için Vetnet programı geliştirildi. Bu uygulama sayesinde sokak hayvanlarına uygulanan her türlü işlem ve hayvanların fiziksel özellikleri sisteme kayıt edilebiliyor.(akşam)

Etiketler : köpek
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.