ERZURUM Haber Girişi : 18 Aralık 2015 00:11

MİLLİ UYDU'YA ATA-UNİ desteği

MİLLİ UYDU'YA ATA-UNİ desteği
MİLLİ uydu yapımında ve geliştirilmesinde son yıllarda önemli adımlar atan ülkemiz de yeni bir uydu projesine başlandı.
Milli Savunma Bakanlığı AR-GE ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı koordinesinde çalışmaları devam eden Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK Başkanlığı tarafından desteklenen uzayda bağımlılığı sona erdirecek, Milli Uydu Projesi'ne Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yüzey Teknolojileri Laboratuvarı'nda yapacağı çalışmalarla katkı sağlayacak.
MİLLİ uydu yapımında ve geliştirilmesinde son yıllarda önemli adımlar atan ülkemiz de yeni bir uydu projesine başlandı. Bu projeyle uzayda artık tamamen milli sistemler geliştirilmesi için sona gelinmesi amaçlanıyor. Proje Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülecek.Bu kapsamda Yer Gözlem Uydu Teknolojilerinin Geliştirilmesi İMECE Alt Sistem Projelerinin, imza töreni ve tanıtımına yönelik düzenlenen toplantıya Atatürk  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik ve Makine Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Efeoğlu davet edildi.
MÜHENDİSLİK fakültesi Dekanı Prof. Dr.Yaşar Totik ve İhsan Efeoğlu; ilgili projede, Hava Kuvvetleri Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Atatürk Üniversitesi, Gazi, Gaziantep, İTÜ, Karedeniz, Ortadoğu Teknik Üniversiteleri'nin akademik çalışma imkânı bulması ve bu sayede uzay teknolojilerine yönelik insan kaynağının gelişiminin sağlanması yönünde önemli adımlar atıldığını ve bu proje kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi Yüzey Teknolojileri Laboratuvarı olarak projenin tamamlanması ve geliştirilmesinde yapacağı çalışmalarla katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.