GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2014 16:11

MİLLİ DAĞCILAR FINDIK VE BAYRAM POLİS RADYOSUNUN KONUĞU OLDU

MİLLİ DAĞCILAR FINDIK VE BAYRAM POLİS RADYOSUNUN KONUĞU OLDU

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Polis Radyosunun konukları Milli dağcı Tunç Fındık ve ATAK Kulübü Başkanı Çetin Bayram oldular. 
Milli Dağcı Tunç Fındık, Erzurum’a Donmuş Şelale Tırmanışları için geldi ve uçaktan iner inmez ilk ziyaretini Erzurum Polis Radyosuna yaptı. ATAK Kulübü Başkanı Çetin Bayram’la birlikte programı hazırlayan ve sunan Varol Kopan’ın sorularını yanıtladılar. İki dev adam Türkiye de ve dünyada büyük ses getirecek olan donmuş şelale tırmanışı için Erzurum’u seçtiklerini belirtirken, bu tırmanış için Uzundere başta olmak üzere birçok donmuş şelaleyi sınırları içerisinde barındıran Erzurum’un ileride yabancı birçok dağcının tercihi olacağı açıklanan programda dağcılar, anılarının yanı sıra, Tunç Fındık’ın 2013 Haziran ayında Pakistan da dünyanın en yüksek dokuzuncu dağı olan Nanga Parma Dağına tırmanışı sırasında ekip arkadaşlarından 11 inin teröristler tarafından kurşuna dizilmesi olayını ve saldırıdan şans eseri kurtuluş hikâyesini de anlattı.
ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından düzenlenecek, buz tırmanışları ve Pazar günü düzenlenen "Üç 8000 lik Zirvenin Hikayesi" adlı konferansta konuşan Tunç Fındık Salı günü Erzurum dan ayrılıyor. Yine ATAK Kulübü tarafından koordine edilerek Türkiye nin en iyi dağ ve buz tırmanıcılarının 2 hafta sonra Erzurum da olacakları ve Türkiye’nin ilk "Buz tırmanan dağcılar zirvesi" nin de Erzurum da yapılacağı bildirildi.
ATAK Başkanı Çetin Bayram ise Palandöken deki kar raftingi pistlerinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bu çalışmaların Erzurum kış turizmi adına büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca Kar Raftingiyle ilgili 94.6 frekansından yayın yapan Erzurum Polis Radyosunda özel bir program yapma sözü de verdi.