GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2017 21:30

Milletvekili Ilıcalı: 2026 Kış Olimpiyatları Erzurum'u zirve şehir yapar

Milletvekili Ilıcalı:  2026 Kış Olimpiyatları Erzurum'u zirve şehir yapar
AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevlana Vadisi'nde AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ilıcalı, "2026 Kış Olimpiyatları projesini Sayın Cumhurbaşkanımıza da açmıştı 
Sayın Milletvekilimiz. Cumhurbaşkanımızın Erzurum mitinginde dile getirmesi de bizi sevindirdi. Daha önceden de 2 tane önemli spor festivaline ev sahipliğine imza atmış bir şehir olarak alt yapısı buna uygun bir şehirdir Erzurum. Erzurum'u biz eskiden sağlık, ticaret şehri olarak söylerdik ama artık Erzurum bir spor şehri oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep; Tayyip Erdoğan'ın 2026 Kış Olimpiyatları adaylığıyla ilgili hazırladığı dosyayı inceleyip, 12 Nisan'da düzenlenen mitingde de "Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olacak" müjdesi verdiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Bu gelişmeden sonra Spor Bakanımız bile "bizi atladın" diye sitem etti. 
Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı da bana sitem dolu bir mektup yazıp, geç kalındığını ama yine de Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda süreci başlatacaklarını söyledi. Artık Erzurum olarak bir oyunu kurmaya başladık. Oyun kurulan değil, oyunu kuran olacağız artık. 
2011 Kış. Oyunları ve EYOF'ta yaptığımız hataları bu kez yapmayacağız. Atatürk Üniversitesi'nde bir heyet kuruyoruz, onlar bir çalışma yapacaklar. İstiyorum ki Erzurum medyasından da bir heyet oluşturalım, aynı şekilde kentteki STK'lar, siyasi parti temsilcileri, hep birlikte olalım ve büyük bir çalıştay düzenleyelim. Şimdiden hazırlığımızı yapalım ve buz kez 'oyunu biz kuracağız' diyelim" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.