Haber Girişi : 05 Şubat 2019 00:20

MHP'liler, İYİ Parti'ye oy verir mi?

MHP'liler, İYİ Parti'ye oy verir mi?
Malum, İYİ Parti'nin hem genel beklentisi hem de seçim stratejisi bu denklem üzerine kurulmuş durumda:
Cumhur İttifakı'ndan ötürü, kendi partisine kızgın olan MHP tabanı, 31 Mart'ta tercihini İYİ Parti'den yana kullanacak!
Evet; beklenti tam da böyle...
Lakin görebildiğim kadarıyla, İYİ Parti'nin, genel merkezdeki bu hesabı seçim meydanına uymayacak.
Tamam; kabul edelim ki bu ittifaktan ötürü, MHP'yi kızgın ya da küskün olan muayyen bir kitle var. Fakat bu, seçim sonucuna tesir edecek bir yekuna sahip olmadığı gibi İYİ Parti'ye  de büyük avantaj sağlayacak bir hareket değil.
Çünkü İYİ Parti, hem kuruluş aşamasında, hem tüzüğünde, hem de şu ana kadar takip ettiği siyasette, sanıldığı gibi yalnızca ülkücü tabana veya milliyetçi kesimin oylarına talip değil. Bilakis parti kadrolarına baktığınızda, sağdan-soldan bir çok kişi İYİ Parti'de toplanmış durumda. Nitekim Meral Akşener de zaman zaman bu "gerçek"in altını kalınca çizme ihtiyacı duyuyor.
Öyle olmasaydı eğer, geçtiğimiz milletvekili seçiminde, İYİ Parti Erzurum'da ülkücü orijinli bir isim yerine, merkez sağdan gelen bir ismi (Naci Cinisli) vekil adayı gösterir miydi?
Yani demem şu ki, İYİ Parti kurmay heyetinin bizzat ülkücü seçmene dönük çok özel bir çabası yok. Bu sebepledir ki Erzurum'da da MHP'ye kırgın olan çok az sayıdaki seçmenin dışında, öyle kitleler halinde MHP'den İYİ Parti'ye bir kayma olmayacaktır.
Tam bu noktada şu soru geliyor:
Peki AK Parti'ye ve Başkan Sekmen'e olan tepkiler ne olacak?
Kabul; hem AK Parti'ye son ekonomik sorunlardan ötürü bir tepki var hem de Başkan Sekmen'e yönelik eleştiriler.
İyi de bu tepki ve eleştirilerin oranı, sanıldığı gibi ne AK Parti'ye seçim kaybettirecek oranda, ne de İYİ Parti'nin yıldızını parlatacak çapta...
Her seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimi öncesinde de AK Parti'yi destekleyen geniş kitlelere karşı, AK Parti'yi yerden yere vuran bir karşı kesim var. Bu, hiç de bugüne mahsus çok özel bir durum değil.
Netice olarak, bugün ki manzaraya bakarak söyleyecek olursak, 31 Mart seçimlerinde Erzurum özelinde İYİ Parti'nin, Cumhur İttifakı karşısında hemen hemen hiç bir şansı yoktur. Kaldı ki, İYİ Parti de zaten şu ana kadar sergilediği tavırla bunu ziyadesiyle ispatlıyor!
Bu tabloyu gören kahır ekseriyetteki MHP'liler, sırf Sekmen'e kızgın olduğu için ya da AK Parti'nin genel politikalarını beğenmediği için, İYİ Parti'ye koşup gitmeyecektir.
Seçimin sonucu şimdiden belli: AK Parti Erzurum'da tulum çıkarır...

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.