EKONOMİ Haber Girişi : 15 Şubat 2011 10:22

Mevlit Kandili Adana'da Coşkuyla Kutlandı

Mevlit Kandili Adana'da Coşkuyla Kutlandı

Hazreti Muhammed´in doğumunun 1440. yıldönümü nedeniyle Adana ve ilçelerinde camiler dolup taştı.Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı birçok Müslüman Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.Adana'da Mevlit Kandili dolayısıyla camilere akın eden vatandaşlar vaazı, okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi huşu içinde dinledi. Akşam namazı ile birlikte camiye gelmeye başlayan vatandaşların bir kısmı yatsı namazına kadar camide namaz kılarak dua etti. Yatsı namazı ile birlikte görkemli cami daha da kalabalıklaştı.
Kandil sebebiyle dün camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.

Yatsı namazının ardından kandil programı Seyhan Müftüsü Halil Uzun sohbet ile başladı. Müftü Uzun, yaptığı konuşmada, Mevlid Kandil’inin, bütün ahlâki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in (sav) tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günü olduğunu söyledi. Uzun; Kur’an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamber'in (sav) sünnetini daha iyi anlamaya, gönlü Kur'an'a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Daha sonra Kur'an-ı Kerim, Salavat-ı Şerife ve mevlit okundu. Program Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat’ın duası ile sona erdi.

Programı gözyaşları ile takip eden cami cemaati, bol bol dua etti. Adana'daki kandil programı, birçok ulusal bölgesel yerel ve kanal tarafından yayınlandı.

 Kızılay Derneği Adana Şubesi, Mevlid Kandil’inde Sabancı Merkez Camisi'ne gelen vatandaşlara tatlı ikram etti. Diğer hayırsever vatandaşlarda salep ve lokum ikram ettiler.

Ahmet TOKDEMİR / Adana İl Müftülüğü