GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ağustos 2013 09:00

Mevlana Vadisi tamamlanıyor

Mevlana Vadisi  tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam ettirilen Mevlana Vadisi Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor. Yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde inşaatı devam eden mekanda şehir halkı için yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuluyor. 

Çat Yolu’nu Yenişehir semtine bağlayan alan üzerinde inşa edilen Mevlana Vadisi, vatandaşların doğanın temiz atmosferini teneffüs etmesi için özel bir tasarımla hayat buldu. İnsan ve doğa konseptli yeni yaşam alanında dört havuz, ahşap evler, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, şelale ve koşu yolu bulunuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, oluşturulan yeşil koridor yatırımıyla şehrin yeni bir piknik, spor ve dinlenme alanına kavuşacağını bildirdi.

Başkan Küçükler, şöyle dedi: “Mevlana Vadisi Projesi, vatandaşların rahat bir ortamda dinlenmeleri için inşa edildi. Şu an yapımı devam eden mekân özel bir mimariyle tasarlandı. Yenişehir’e yeni bir mekân kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerine dâhil olan vadide yeşil bir dünya oluşturduk. Değişik türdeki ağaçlarla donatılan vadide havuz, ahşap evler, oyun alanları, spor tesisleri, şelale ve koşu yolu yer alıyor. Mevlana Vadisi, çeşitli bitki ve çiçek türleriyle de tabiatın yeşil nimetini şehir halkına sunacak. Yapay gölleri ve havuzlarıyla doğanın tüm renklerine ev sahipliği yapacak olan Mevlana Vadisi Projesi’nde sona geldik. Ekiplerimiz projemizi belirlenen süre içerisinde tamamlamak için yoğun çaba harcıyor.”