Haber Girişi : 20 Haziran 2016 12:32

Mevlana Vadisi Ne Olacak?

Mevlana Vadisi  Ne Olacak?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir semtinde yaptırılan Mevlana Vadisi projesi , Çat Yolu'nu Palandöken İlçesine bağlayan Mevlana Caddesi'nde inşa edileli 3yıl oldu. Mevlana Vadisi 50 dönümlük alan üzerine kuruldu. 
30 Eylül 2012 tarihinde yapımına başlanan Mevlana Vadisi projenin tamamlanmasına karşın halkın hizmetine hiç açılamadı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 'nın "2011 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana Vadisi'nde havuzlar, ahşap bir ev, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, şelale ve koşu yolu bulunuyor.
Eskiden tam bir mezbelelik görüntüsüne sahip bu vadi Belediyenin o dönem yaptığı projeyle göze gelir bir hal aldı.
Malesef geçenlerde  vadinin son durumunu görmek amacıyla gittiğimde tam bir terkedilmişlik görüntüsü içinde, tinerci mekanı olmuş, iç ve dış kısımları kendini bilmez kişilerce tahrib edilmiş, bir bina gördüm.
Park'ın ve havuzların durumuda bundan pek de farklı değildi. Tam o esnada iki emniyet görevlisi geldi ve onlarla ayak üstü sohbet ettik. Ortak fikrimiz buraların milletin ortak malı olduğu ve sahip çıkılması gerektiğiydi.
Memur beyler arada bölge sakinlerinden ihbar telefonları aldıklarını bunun üzerine gelip müdahale ettiklerini söylediler. Bölgede bulunan 3-5 genç' i oradan uzaklaştırarak ayrıldılar.
Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey'in bu konudan ne kadar bilgisi var bilmiyorum. Ancak  bölgeyi ziyeret ederek bu soruna bir çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sayın Sekmen' i tanıyan dostlarım Başkanın Erzurum için heyecanları olduğunu şehre katkı sağlayacak her projeye açık biri olduğunu ifade ettiler. Benimde samimi çalışmalarından, kendisini tanıma imkanım olmamasına rağmen şüphem yok.
Sayın Başkandan şehrimize kazandırılmış bu değere sahip çıkılmasını, kendileri bu konuyla ilgili tasarrufta bulunmuyorlarsa, Bölgeyi harekete geçirecek ve yeniden mezbelelik hale gelmesini önleyecek bir işletmeciye verilmesi, en azından problemi ortadan kaldıracaktır.
Türkiyemizinde, şehrimizinde kaybedecek  zamanı yok. Dünya dördüncü sanayi devrimine hazırlanırken Türkiye bu treni kaçırmamalı. 
Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız direktifleriyle her türlü hazırlık ve çalışma yapılmakta. Aynı şekilde dördüncü sanayi devrimi yaşanırken Erzurum'da payına düşeni ülkenin gelişimine katkı sağlayarak almalı.
Bu şehrin gelişmesinin cafe işleterek sağlanamayacağı aşikar. Zamanımızı ve naktimizi daha verimli kullanmalı daha fakrlı ufuklara yelken açmalıyız.
Şehrimizin etrafını saran dağlara kadar değil, dağların arkasını görebilecek kabiliyette ufka sahip insanlarla, ekonomimizi büyütmeli ve gerçek istihdam alanları oluşturmalıyız.

Etiketler : yıldıray
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.