GÜNCEL Haber Girişi : 11 Aralık 2013 11:02

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyardı KAR GELİYOR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyardı KAR GELİYOR

 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Hava Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşlar yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde etkili olacak yağışlı havaya karşı uyarıldı.

Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgenin akşam saatlerinden itibaren Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile balkanlar üzerinden gelen soğuk yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceği belirtilerek, “Yağışların yer yer kuvvetli olmak üzere şiddetli soğukla birlikte kar şeklinde olacağı ve cuma günü akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Özellikle kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak tipi ile kuvvetli buzlanma, don, buz sarkıtları ve ulaşımda aksamalar konusunda ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada yoğun kar yağışı ve tipinin Erzurum il merkezi ve ilçeleri özellikle Hınıs, Çat, Karayazı, Pasinler, Köprüköy ve Tekman’da etkili olmasının beklendiği, kuvvetli buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, ani sıcaklık düşüşleri ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi.