SPOR Haber Girişi : 15 Mart 2021 01:22

Mesut Bakkal: Bu oyunla beraberlik beni ve oyuncularımı üzdü, kazanacağımız maçtı

Mesut Bakkal: Bu oyunla beraberlik beni ve oyuncularımı üzdü, kazanacağımız maçtı
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Trabzonspor karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bu oyunla beraberlik beni ve oyuncularımı üzdü, kazanacağımız maçtı" dedi.

Süper Lig’in 30. haftasında evinde karşılaştığı Trabzonspor’la 0-0 berabere kalan BB Erzurumspor'da Teknik Direktör Mesut Bakkal, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakkal, "Aslında ne zaman bu şanssızlığımız kıracağız diye başlayayım isterseniz. Tüm maç boyunca çok iyi mücadele yapan oyuncularımı kutluyorum. Güçlü rakip karşısında hem iyi oyun çıkardılar, hem takım oyununu iyi ortaya koydular, pozisyon da ürettiler. Şimdi çok iyi hücumcuları olan bir rakip karşısında ilk yarıda sadece bir 2’ye bir yakalandığımız pozisyon var, bir de 80’de Tavares Samedo’ya verdiğimiz bir pozisyon var. Onun dışında neredeyse pozisyon vermeden maçı bitirdik. Çok iyi baskı yaptık, kanatları iyi kulandık. Özellikle onların kanatlarının ortayı kapatıp, kanatları boş bırakacağını biliyorduk. 30 dakikadan sonra maç sonuna kadar oyunun hakimi olan bir Erzurumspor var. Kanatlarda etkili ataklar yaptık ama ne yazık ki çok etkili geldiğimiz pozisyonlarda son pasları iyi kullanamadık. Teikeu’nun kafa vuruşu, Aatıf’ın getirip de Buğra’nın kaçırdığı pozisyon, Aatıf’ın iki şutu gol olabilirdi. Şimdi kazanamıyorsak kaybetmemeye altın puan diyoruz. Ama bu maçta, bu mücadelede, bu oyunla beraberlik beni ve oyuncularım üzdü, çünkü kazanacağımız maçtı. Şimdi 11 haftamız kaldı, 5 tane galibiyetin lazım olduğu haftalara girdik, bunu da alabilecek güçteyiz. Çünkü geriye baktığımızda Göztepe maçında 1-1’dan sonra atamadığımız 2 net pozisyon, bu maçta kaçırdığımız pozisyonlar, kaybettiğimiz 5 puan. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu şanssızlığımızı kırarız. Ama hem denemeye hem de üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Aynı coşkuyla çünkü her an her şey bu ligde bu olabilecek şekilde oynuyorsunuz. Gördüğünüz bu maç, bundan önceki haftalarda kaçırdığımız pozisyonlar var. Daha dikkatli olup sonuca gitmeye çalışacağız. Hakemleri ve rakibi kutluyorum. Bu oynadığımız güzel oyundan dersler çıkarıp devam edeceğiz” diye konuştu.

ABDULLAH AVCI: BERABERE BİTEN MÜSABAKADAN HİÇBİR ZAMAN MEMNUN OLAMAYIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, berabere kaldıkları Erzurumspor maçı sonrası, "Berabere biten müsabakadan biz hiçbir zaman memnun olamayız. Haftalar ilerledikçe hep kazanmak için devam edeceğiz" dedi.

Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı BB Erzurumspor ile 0-0 berabere kaldı. Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Maç öncesi şunu ifade etmiştim. Bu yaptığımız işte, her hafta bir sınav ve her hafta kazanmak istiyorsun. Özellikle Trabzonspor camiası da her zaman en iyisini ister ve kazanmamızı bekler. Biz de bu maçı kazanmak istedik. Aynı zamanda sıralamada 4. mü bitirdin, 5’ten uzaklaştın mı? 4. ve 3. arasında fark vardır, 3 ile 2, 2’nin 1 ile arasında fark vardır. Her maçı kazanmak ve bunun için en tepeyi zorlamak önemli. Çok önemli mesafeler kat ederek geldik. Ama bugün itibariyle baktığımda önümüzdeki senenin oyun anlamdaki formasyonları ile ilgili çalışmalar yaptık. İki-üç tane formasyon denedik saha içinde hem de oyuncu üzerindeki performanslar belirleyici olacak. Bugün itibariyle Erzurum zor deplasmandır. Saha şartları bazen her iki tarafa da zor olabiliyor. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de böyle bir müsabaka oynandı. Oyun bugün çok tatmin edici değil, zaman zaman oldu, bölüm bölüm olmadı. Berabere biten müsabakadan biz hiçbir zaman memnun olamayız. Onun için bugünün değerlendirmesini geleceğe dönük formasyonda ve oyuncu performansında neler olduğuna bakacağız. Haftalar ilerledikçe hep kazanmak için devam edeceğiz. Hem önümüzdeki sene planlamasını oyun olarak, oyuncu olarak değerlendirmesini yapacağız. Erzurumspor’a başarılar diliyorum" dedi.

Oyun formasyonları hakkında da konuşan Avcı, "Bu tür oyunlarda oyunu özellikle çok genişlik vermen gerekiyor. Yani savunmada dar, hücum da geniş olman gerekiyor. Bugünün oyunu her takım için geçerli rakipten sayısal üstünlük nerelerde yakalarsın. Bugün itibariyle oyunu kenar oyunculardan çok genişlik veremezsen, oyunu merkeze doğru sıkıştırırsan topla orada buluşmaya çalışırsan orada bir tomak olur. O tomaktan da hiçbir şey çıkmaz" şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.