GÜNCEL Haber Girişi : 22 Kasım 2009 00:39

Memur-Sen den Maliye Bakanı Şimşek'e Ziyaret

Memur-Sen den Maliye Bakanı Şimşek'e Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile görüşmelerinin ardından dün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek?le görüşerek kamu çalışanlarının gündemindeki konuları gündeme getirdi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ziyarette yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ?Toplu Görüşme Primi? konusunda bir çalışma yürüttüklerini ve ilgili bürokratların incelemesinin ardından bir düzenlemenin gündeme gelebileceğini söyledi. KEY ödemelerinde yapılacak düzenlemenin bir an önce gerçekleşmesi konusunda Memur-Sen?in talebini dikkate alacaklarını söyleyen Bakan Şimşek, amaçlarının uyumlu bir çalışma yürütmek olduğunu dile getirdi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen, ?Toplu Görüşme Primi? konusunda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek?e konunun tarafı olarak bilgi verdiklerini, çözüm için önerilerini sunduklarını kaydetti. Gündoğdu, dünyanın hiç bir yerinde sendikalı çalışanın, sendikasızdan daha az ücret almadığını kaydederek  bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gündoğdu, ?Grev ve toplu sözleşme hakkımız olmadıkça, isteklerimizin gerçekleşmesi konusunda sorunlar yaşıyoruz. Onun için, bu yılki toplu görüşmelerde birinci hedefimiz ?toplu sözleşme ve grev hakkı? idi. 2010 yılında toplu görüşme değil, grevli toplu sözleşme isteğimiz olmazsa, masaya oturmayacağımızı kamuoyuna açıkladık? şeklinde konuştu.

 

Genel Başkan Gündoğdu, Maliye Başkanı Mehmet Şimşek'le gerçekleştirilen görüşme sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı