GÜNCEL Haber Girişi : 09 Eylül 2009 11:26

Meksikalı baba ve kızı Namazdan etkilenerek müslüman oldular

Meksikalı baba ve kızı Namazdan etkilenerek müslüman oldular
Meksika'dan Nevşehir'in Kapadokya bölgesine gezmeye gelen Meksikalı baba ve kızı, rehberlerinin kıldığı namazdan etkilenince İslamiyeti seçti. Aile, düzenlenen ihtida merasimi sonrası şehadet getirerek Müslüman oldu.

Meksika'dan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine tatil yapma amacıyla gelen Avukat baba Moıses Santoyo (49) ve kızı Telız Delgadillo (14), Ürgüp'te tanıştıkları bölge rehberlerinden Özay Onur'un yaptığı ibadetten etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Ürgüp İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimi sonrası baba Moises Santoyo (Musa) ve kızı Telız Delgadıllo (Havva) ismini aldı. Baba Musa Santoyo yaptığı açıklamada, ilk kez Paris'te abdest alanları gördüğünde çok etkilendiğini söyledi.

Ürgüp'te pide yemek için yer ararken tanıştıkları Özay Onur'un ibadetinden etkilendiklerini anlatan Musa Santoyo, 'İslam dini paylaşma dinidir. Tüm benliğinizle Allah'a yönelerek dua edersiniz. Aranızda kimse yoktur.' sözlerinden çok etkilendiğini ve Hıristiyanlıkla arasındaki farkı gördüğünü, Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Baba Musa Santoyo'nun kararını ailesine açıklamasından sonra İslam dinini araştıran kızı Telız Delgadıllo'nun da Müslüman olmaya karar verdiği öğrenildi.

Baba-kız, Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topcu, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, eşi Ayşe Yıldız, Telız Santoyo(Musa)'nın eşi ve oğlu ile müftülük çalışanları şahitliğinde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tören sonrası yaptığı açıklamada, "Göreve başladığımdan bu yana tanık olduğum ve olağanüstü duygulandığım ikinci güzel an. Daha önce de Ürgüplü bir ailemizin Japon gelinleri Müslüman olmuştu. Yine şimdi tamamen farklı bir ülke, farklı dil, din ve ırktan bir baba ve kızının Müslümanlığı kabullerine şahitlik ediyoruz. Diliyorum ki bundan sonraki hayatlarını Cenab-ı Allah'ın emrettiği şekilde ibadetlerini gerçekleştiren ve cenneti kazanan Müslüman müminlerden olurlar. İnanıyorum ki eşi ve oğlu da ileride Müslümanlığa geçecektir. Kendilerini kutluyorum." dedi. Başkan Yıldız, aileye yöresel kilim hediye etti.

Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topcu da konuşmasında "İnsan isterse hidayete erer. Ürgüplüler turistlere örnek Müslüman olsunlar. Yabancıların Müslümanlığa geçişlerinde iki unsur bulunmaktadır. Birincisi yöre Müslüman vatandaşın etkisi, diğeri ise İslam dinini sağlıklı ve bir şekilde anlatabilmek ve tanıtabilmektir." şeklinde konuştu.

Topçu, baba ve kıza Kuran-ı Kerim hediye etti. İhtida merasiminde Başkan Yıldız'ın eşi Ayşe Yıldız ise Havva'nın başörtüsünü bağlamasına yardım etti.

Kaynak: CİHAN