EKONOMİ Haber Girişi : 22 Mayıs 2011 00:52

Mekke-Medine İrşad Görevlileri Umrecilerin Yüzünü Güldürüyor

Mekke-Medine İrşad Görevlileri Umrecilerin Yüzünü Güldürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığının 2010-2011 yılı Umre sezonunda hanımlara yardımcı olmak maksadıyla görevlendirdiği Bayan İrşad Görevlileri Harameyn’de büyük hizmetlere imza atıyorlar.

Yolculuğun başlangıcından bitimine kadar görevlendirildikleri kafiledeki hanımlarla özel olarak ilgilenen Bayan İrşad Görevlileri umrecilerin ibadetlerini daha sahih ve kolay yapabilmeleri için büyük çaba sarf ediyorlar.

Medine’de otellerde vaaz ve irşatta bulunan görevliler Medine’nin tarihi, Hz. Peygamberin hayatı, Ravza ziyaretinin adabı, Baki Mezarlığı, Uhut, Hendek ve diğer mescitler hakkında hanımları bilgilendiriyorlar.

Ravza ziyareti esnasında can kaybına mahal vermemek için Suudlu görevlilerle ortak çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı Bayan İrşad Görevlileri hanımların huzurlu bir şekilde ziyaret etmelerini sağlıyorlar.

Umre Programlarının Mekke bölümünde otellerde nöbet tutan Bayan İrşad Görevlileri hanımların her tür soru ve sorunlarıyla ilgileniyorlar. Vaazlarında Umre, tavaf, say, Mekke’nin ve Kabe’nin tarihi, Hira ve Sevr Mağarası, Cennetü-l Mualla hakkında hanımları bilgilendiren görevliler özellikle umreye ilk kez gelen hanımların, yaşlı ve hasta bayanların rahat bir şekilde ibadetlerini yapmalarını sağlıyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu uygulamasından çok memnun kaldıklarını belirten bayan umreciler, “Kafile başkanına sormaktan çekindiğimiz her soruyu rahatlıkla bayan görevlilere sorabiliyor ve ibadetlerimizi yaparken onlardan yardım alabiliyoruz” dediler. 

Haber: Tuğba KİŞMİR