GÜNCEL Haber Girişi : 20 Eylül 2009 08:03

Mekke de İlk Vaka

Mekke de İlk  Vaka

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mısırlı kadının durumu keşfedildikten hemen sonra bir hastanede müşahede altına alındığı ve özel tedavi programına tabi tutulduğu belirtti. Fakat bütün müdahalelere rağmen kadının kurtulamadığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, kara, deniz ve hava gümrük kapılarında bu salgın hastalığın tespiti yapılan çalışmalara rağmen bazı durumların gözden kaçabileceği vurgulandı. Bu yüzden Hac ve Umre için bu ülkeye gelenlerden bazı konularda hassas olmaları gerektiği, özellikle herhangi bir salgın hastalığa, kronik hastalığa maruz olanların Hac ve Umre ibadetlerini daha sonraya ertelemeleri gerektiği kaydedildi.Bunun da diğer sağlıklı insanları tehlikeye maruz bırakmamak adına önemli olduğuna dikkat çekildi.

Özellikle kalp, böbrek, karaciğer, şeker hastalığı bulunanların, hamilelerin, 12 yaşından küçük çocukların ve 65 yaşından büyüklerin de bu ibadetlerini ertelemeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamanın sonunda bakanlık domuz gribi yüzünden vefat eden Mısırlı kadının ailesine başsağlığı ve taziyelerini bildirdi.