GÜNDEM Haber Girişi : 23 Haziran 2015 15:40

Meclis'te yemin töreni başladı

Meclis'te yemin töreni başladı
Meclis'te 25. dönem başladı. Milletvekilleri yemin etmeye başlamadan önce İstiklal Marşı okundu ve geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal konuşma yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı.
TBMM Genel Kurulunda 25. dönem başladı. Yemin töreninden önce İstiklal Marşı okundu. Geçiçi TBMM Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından ilk yemini Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı. Bennur Karaburun'un ardından Adana'dan başlayarak milletvekilleri yemin edecek. 

TBMM Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yemin törenini izliyor. Erdoğan'ı, ikinci en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu törenle karşıladı. Erdoğan önceki Cumhurbaşkanları gibi Genel Kurul salonundaki Cumhurbaşkanlığı locasında yerini aldı. 

550 milletvekilinin yemini, her biri birer dakikadan hesaplandığında ve verilecek iftar molası düşünüldüğünde yaklaşık 10 saat sürecek. Yemin için vekiller sahura kadar mesai yapacak.

Etiketler : meclis
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.