SİYASET Haber Girişi : 13 Kasım 2017 00:23

Meclis'te Erzurum denilince BEN AKLA GELIRIM

Meclis'te Erzurum denilince BEN AKLA GELIRIM
Meclis'te Erzurum denilince BEN AKLA GELIRIM
Geçtiğimiz günlerde doğalgazla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmanın ardından, yerel basında gündeme oturan Erzurum Ak Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, gazetecilerle yemekte buluşarak bugüne kadar Erzurum için yaptığı çalışmaları anlattı.

İndirimi ben savundum

Erzurum'da yaşanan hava kirliliğini önlemek için, doğalgazda indirim uygulanması gerektiğini  
2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdiğini söyleyen Ilıcalı, "bunu 2016 yılı kasım ayında yapılan bütçe 
görüşmelerinde Ak Parti Grubu adına 
söz alarak doğalgaz indiriminin mutlak surette uygulanması gerektiğine vurgu yapmıştım" dedi.
Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Ilıcalı, "Bölgemizi ilgilendiren ve son günlerde sık sık gündeme gelen doğalgaz indirimi hususunda, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmamın, bazı basın kuruluşları tarafından yanlış değerlendirildiğini üzülerek görmem neticesinde bu bilgilendirmeyi yapmayı, yaşanan yanlış anlaşılmayı düzelterek kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunlu gördüm" dedi.
"Bazı haber sitelerinde, "Mustafa Ilıcalı'nın doğalgaz çıkışı 'Hayal kırıklığı' yaşattı" "Ilıcalı'dan şaşırtan doğalgaz çıkışı..." gibi başlıklarla verilen haberlerde, Gümüşhane ve Bayburt için uygulandığı öne sürülen doğalgaz indiriminden sanki Erzurum'un faydalanmasını istemediğim şeklinde açıklamalar yapılmıştır" diyen Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Gerek 22. Dönem Milletvekili olduğum dönemde gerekse 26. Dönem Milletvekili olduğum dönemde her zaman Erzurum'un menfaatlerini ön plana çıkartmayı, başta istihdam olmak üzere ulaşımdan turizme, tarımdan hayvancılığa kadar tüm sektörlerde Erzurum için yeni imkanların oluşması için mücadele vermeye özen gösterdim. Bu şekilde çalışmalar yürütürken hakkımda çıkan ve gerçekleri yansıtmayan haberleri görmenin üzüntüsünü sizlerle paylaşmak istedim. 2016 yılında özellikle yerel basında da yer aldığı üzere, Erzurum'da yaşanan hava kirliliğini önlemek adına bölgeye doğalgaz indiriminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştim. Bu konuda hazırladığım raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve ilgili diğer bakanlarımız ile paylaşarak konunun önemine dikkat çekmeye çalışmıştım.Hatta 2016 yılı kasım ayında gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde AK Parti Gurubu adına yapmış olduğum konuşmamda bu konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme getirerek doğalgaz indiriminin mutlak suretle uygulanması gerektiğine vurgu yapmıştım" diye konuştu.
Geçen hafta TBMM Genel Kurulunda konu hakkında yapmış olduğu konuşmanın yanlış aks ettirildiğini söyleyen Ilıcalı, şöyle konuştu:
"Bayburt ve Gümüşhane için uygulandığı öne sürülen doğalgaz indiriminin, basında yer bulduğu gibi aslında tüketiciye yansıyan bir yönünün olmadığını, hali hazırda Erzurum için uygulanan metreküp birim fiyatının Gümüşhane ve Bayburt'tan daha düşük olduğunu vurgulamaya çalıştım. Hatta konuşmamın sonunda böyle bir şey olması halinde Erzurum Milletvekili olarak en başta konunun takipçisi olacağımı da belirttim. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirilen ve ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştığımız 9 Kasım 2017 tarihli toplantıda bu konuyu tekrara gündeme getirdim. Erzurum Milletvekillerimiz ile birlikte toplam 52 milletvekilinin katıldığı toplantıda söz alarak, özellikle soğuk ve istihdam sorunları nedeniyle bölgemizin sürekli göç verdiğine dikkat çektim. Yaşanan bu göçün önlenmesi için bölgenin potansiyeli olan tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesi gerektiğini bu itibarla çiftçilerimizin hali hazırda yaşadığı ödeme güçlüğüne bir kolaylık getirilmesi gerektiğine vurgu yaptım. Bu itibarla çiftçilerimiz için borç erteleme ve yeniden yapılandırma konusunun önemli olduğunu belirttim.
Aynı şekilde yaşanan yoğun kış şartları nedeniyle bölgenin daha farklı ele alınması gerektiğine, özellikle katı yakıtlar nedeniyle yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz kullanımın bölgede teşvik edilmesi gerektiğine işaret ettim.
Bölgenin diğer bir önemli konusu olan ve adaylığımızın gerçekleşmesi halinde bölgeye gelecek özellikle kamusal yatırımlar sayesinde büyük bir rahatlamanın yaşanmasına vesile olacak 2026 Kış Olimpiyatları adaylığımızı konu edindim. Adaylık sürecinin yaklaştığını belirterek ilgili kurum ve kuruluşlara çalışmaların başlatılması için Cumhurbaşkanımızın vereceği talimatın önemli olduğunu dile getirdim.
Yine aynı toplantıda, bölgemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan Cazibe Merkezleri programının önemine değinerek çalışmalara hız verilmesi gerektiğine işaret ettim.
Erzurum'un hava kirliliğinin giderilmesine ve toplu ulaşım sisteminin gelişmesine katkı sağlayacak olan Erzurum tramvay projesi için verdiği destek için de teşekkürlerimi ileterek, bir an evvel ihale süreçlerinin başlamasının önemine değindim.
Değerli basın mensupları, konu hakkında gerçekleri yansıtmayan bu haberlerle ilgili olarak sizlerin aracılığı ile kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu basın toplantısını yapmayı zorunlu gördüm"


Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.