GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mayıs 2017 17:47

Matlı A.Ş Erzurum'a yatırım için çalışmalara başladı

Matlı A.Ş  Erzurum'a yatırım için çalışmalara başladı
Türkiye genelindeki 6 fabrikasında yılda yaklaşık 2 milyon ton hayvan yemi üretme hedefi ile "Türkiye'nin yem sektörü temsilcilerinden biri olan " Bursa merkezli Matlı A.Ş, Erzurum'a yatırım yapmak için çalışmalarına başladı.

Türkiye  genelindeki 6 fabrikasında yılda  yaklaşık 2 milyon ton hayvan yemi üretme hedefi ile "Türkiye'nin yem sektörü temsilcilerinden biri  olan "  Bursa merkezli  Matlı A.Ş, Erzurum'a yatırım yapmak için çalışmalarına başladı.

Dünya genelinde  yem üretimi yapan yaklaşık 30 bin işletme arasında dünyanın 98. büyük yem üreticisi olan Matlı A.Ş. Proyem markasıyla Karacabey, Konya, Turgutlu, Çorlu, Samsun ve Gaziantep fabrikalarında büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yem üretimi yapıyor. Erzurum'a kurmayı planladığı  yem fabrikası ile  üretime başlayacak olan Matlı grubu, buna eş zamanlı olarak da Türkiye'de 3 farklı bölgede de  üretim tesisi sayısını artırmayı planlıyor.

Konu ile ilgili olarak Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığını ziyaret eden Matlı Sanayi  A.Ş Tedarik Zincir Direktörü Ahmet Gürbüz, Türkiye'nin  büyük  sanayi kuruluşlarından biri olanMatlı Grubu halen yem üretimi, yumurta üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösterdiğini  ve  grubun yem bayilerinin sayısının425 olduğu bunun yanında  Matlı Gıda Grubu'nun da  yaklaşık 2 bin tedarikçi ile ticaret yaptığını vurguladı.

Direktör Gürbüz, yatırım planlarına Erzurum'u da dahil ettiklerini belirterek bu anlamda Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığını ziyaret ettiklerini belirtti. Gürbüz " Erzurum Ticaret Borsası yetkilerinin de kendilerine her konuda destek olduklarını ve inşallah yakın zamanda çalışmalarının netlik kazanacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.