EKONOMİ Haber Girişi : 30 Ağustos 2010 01:08

Manisa/ Gölmarmarada Yaz Kuran Kursları Sona Erdi

Manisa/ Gölmarmarada Yaz Kuran Kursları Sona Erdi

Manisa/ Gölmarmara İlçesi Merkez ve Köy camilerinin tamamında düzenlenen ve takribi 1000 öğrencinin devam ettiği 2010 Yılı yaz kursları 16 Ağustos 2010 pazartesi günü Merkez Halime Hatun Camiinde düzenlenen yılsonu kapanış programı ile sona erdi. Programa Kuranı Kerim okunmasıyla başlandı. Devamında kurslar arası şiir yarışması finali ile daha önce yapılan kurslar arası bilgi yarışması, hadis ezberleme yarışması ve futbol turnuvası ödüllerinin verilmesinden sonra, hiç devamsızlık yapmayan öğrenciler arasında yapılan ve geleneksel hale gelen büyük ödül çekilişine geçildi.

Yapılan çekilişte 5 öğrenciye 20 TL’lik cep telefonu kontörü, 5 öğrenciye 4 MB’lik Mp3 çalar, 5 öğrenciye Cep Telefonu ile 1 öğrenciye 1 adet 10 MP’lik Dijital Fotoğraf Makinesi hediye edildi.

 

Kurslar süresince yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren;

Birinci öğrenciye : 60 TL (3 er öğrenci)

İkinci öğrenciye : 50 TL (3 er öğrenci)

Üçüncü öğrenciye:40 TL (3 er öğrenci) para ödülü ve şiir yarışması, hadis yarışmasında dereceye girenlere kitap seti ile futbol turnuvasında dereceye girenlere kupaları kapanış günü takdim edildi.

Programa İlçe Müftüsü Mesut HARMANCI, İlçe Vaizi Mustafa SOYKÖK, Din Görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

İlçe Müftüsü Mesut HARMANCI program esnasında yaptığı açılış konuşmasında kursa devam etmelerinden dolayı öğrencilere, ailelerine ve din görevlilerine teşekkür etti.

2011 yılında da Yaz Kur’an Kurslarına devamı ve katılımı artırmak için bu tür etkinliklerin ve ödüllerin sayısının daha da artırılacağını ifade etti.