EKONOMİ Haber Girişi : 12 Ekim 2010 22:24

Manavgat'ta 10 Camide Öğle Namazı Öncesinde Tefsir Dersi Veriliyor

Manavgat'ta 10 Camide Öğle Namazı Öncesinde Tefsir Dersi Veriliyor

Antalya Manavgat Müftülüğü, 2010 Kur'an Yılı etkinlikleri çerçevesinde ilçede 10 camide din görevlileri öğle namazı öncesi okunan ayetlerin tefsirini yapıyor. Manavgat Müftüsü Halil Taş, yıl başında başlayan tefsir derslerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB)'nın Allah yüce kelamı Kur'an-ı Kerimin nüzulünün 1400 yılı olması nedeniyle 2010'u Kur'an Yılı ilan ettiğini belirten Taş, geçen sene yaptıkları çalışmalarla Manavgat'ta 5 bin 500 kişinin Kur'an okumasına vesile olduklarını kaydetti. 4 yıl önce başlattıkları Her Eve Bir Kur'ân Girmeli kampanyasıyla 16 bin Kur'an dağıttıklarını belirten Taş, kampanyayı 'Her Evde Kur'an Okunsun'a dönüştürdüklerini ifade etti.

Öte yandan Taş, bu sene kutsal topraklara Manavgat, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki'den 102 hacı adayının gideceğini söyledi. Hacca gitmek için bin 250 kişinin başvuru da bulunduğu belirten Taş, ilk kafilenin 27 Ekim'de Külliye Camii'nde yapılacak toplu dua sonrası Antalya Hava Limanı'ndan kutsal topraklara hareket edileceğini kaydetti.