EKONOMİ Haber Girişi : 26 Kasım 2009 13:12

Manavgat Müftülüğünden Öksüz ve Yetimlere Bayram Harçlığı

Manavgat  Müftülüğünden Öksüz ve Yetimlere Bayram Harçlığı

Ramazan'da öksüz ve yetimleri sevindiren Antalya Manavgat Müftülüğü, Kurban Bayramı öncesinde de yardımları devam ettirdi.Müftülük, ilçe merkezi, 9 belde ve 78 köyde tespit ettiği 200 öksüz ve yetim çocuğa 50 TL bayram harçlığı dağıttı.

Müftü Halil Taş, Ramazan Bayramı'nda aldıkları elbise ve 50 TL harçlıklarla bu bayramda da sevindirmeye devam ettiklerini belirtti. Taş, çalışmaları Manavgat Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Aile İrşat ve Tebliğ Bürosu ekipleriyle birlikte yaptıklarını söyledi. Bayram öncesi ilçedeki öksüz ve yetimlerin ceplerine bayram harçlıklarını koymayı hedeflediklerini belirten Taş, harçlık verme işlemlerini, uzak köyler hariç büyük oranda tamamladıklarını ifade etti.

İmkanları ölçüsünde bazı öksüz ve yetim ailelere küçükbaş kurbanlık alabileceklerini belirten Taş, Manavgat Müftülüğü olarak her zaman yetim ve öksüzlere sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti. Taş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in de yetim büyüdüğünü, dünyaya gelmeden önce babasını, 6 yaşında iken de muhtereme validesi Amine Hatun'u kaybettiğini belirtti. Taş, "Öksüz ve yetimleri bu bayram da sevindirmeye devam ediyoruz. Öksüz ve yetimlerimizin harçlıklarını, evlerinde ziyaret ederek yerinde takdim ediyoruz. Bir yetim ve öksüzün başını okşayarak, anne ve baba hasretini kısa süreliğine de olsa gidermeye çalışıyoruz." dedi