EKONOMİ Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 14:36

Malkara Müftülüğünden Ramazan Çocuk Şenliği

Malkara Müftülüğünden Ramazan Çocuk Şenliği

Malkara Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından çocuklarımıza ramazan bilinci kazandırmak amacıyla 18 Ağustos Perşembe günü Malkara Kültür Sarayın da saat 21.30 da ‘’Ramazan Çocuk Şenliği’’ programı düzenlendi.

 

Düzenlenen programa Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen,Malkara İlçe Müftüsü Mehmet Öz,Tekirdağ Aile Bürosu Genel Koordinatörü Gülsüm Soydan,İlçe Vaizi Meryem Dağlıç Tekirdağ Zübeyde hanım sevgi evlerinden misafir çocuklar ve yüzlerce izleyici katıldı.

 

Program öncesinde  Misafir çocuklar ile Programda görev alan 80 çocuk birlikte iftara yaparak kaynaştılar.

 

Program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın ilk gösterisini ise ramazan davulcusu seyircilerin arasında davul çalarak maniler söyledi

 

Ardından ramazanla bütünleşen Hacivat ve karagöz sahne aldı.Beğeniyle izlenen Hacivat Karagözün oyunun ardından,hem güldüren hem düşündüren Nasreddin hoca sahne aldı.Programın devamında ise koro halinde ilahiler söylendikten sonra ramazan ayıyla ilgili mesajlar içeren skeçler yayınlandı.

 

Miniklerin sema gösterisi seyircileri büyülerken,gecenin finalindeki mehteran göstersi ise programa damgasını vurdu.Programın sonunda konuşma yapan Tekirdağ İl müftüsü Mahmut Gürlen;Bizi ayakta tutan en önemli değerlerimizden birisi ramazan ayıdır.Ramazan çocuklar olmadan olmaz onlar bizim geleceğimizdir dedi.

 

Program Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlunun çocuklara hediye olarak gönderdiği kitaplarların dağıtılmasıyla sona erdi.