EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2011 10:17

Malazgirt Müftülüğünde Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Malazgirt Müftülüğünde Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Malazgirt Müftülüğünde Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

1-Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Muş Malazgirt Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘’Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’’ adlı konferans büyük ilgi gördü. Konferans, saygı duruşu ve istiklal marşı , Kur’an tilaveti ve slayt gösterisi ile başlayan programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ yaptı.İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ ,’’İlki 1989 yılında gerçekleştirilen kutlu doğum haftası etkinlikleri adeta bir klasik haline geldi.Ülkemizin her köşesinde yaşanan bu Kutlu Doğum coşkusu ile bizler de Malazgirt’te iştirak ediyoruz. Sevgi ve Merhamet Peygamberi HZ. Muhammed Mustafa (sas) efendimize     ümmet olmanın şerefi ve bahtiyarlığı bütün benliğimizi sarıyor.’’  diyerek konuşmalarına devam etti.

2-Programa konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi    Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa YÜCEER ‘’HZ. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’’ konulu konferans verdi. Peygamberin yaşantısının Örnek alınmasıyla insanlığın huzura kavuşacağını söyleyen YÜCEER, onun  alemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.

3--İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile kermes düzenlendi. Özgürlük parkından düzenlenen  kermese Kaymakam,Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ,Meslek Yüksek Okulu Müdürü,din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kermesin açılış kurdelesini Kaymakam Mehmet BOZTEPE’nin  Eşi Dr.  Ceyla  BOZTEPE ve İlçe Müftüsünün eşi Fatma YAVUZ birlikte kestiler.Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kermesin sosyal bir etkinlik olarak gördüğünü ve memnuniyet duyduklarını söyledi. Kermesle ilgili  bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ ise ‘’Kermesimiz  üç gün devam edecek. Kermesten gelecek tüm yardımlar  geçen yıl inşaatına başlanan yeni Kur’an Kursu ve Müftülük sitesi inşaatı için harcanacak.Kutlu Doğum ve Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

4-İlçe Müftülüğü tarafında bayanlara özel programlar tertip edildi . Önce 15 nisan Cuma günü kültür merkez i konferans salonunda İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Elif Emel KABA tarafında verilen konferans büyük ilgi topladı. Program ilahiler ve sinevizyon gösterisi ile son buldu.Program sonunda gül dağıtıldı. Daha sonra 18 Nisan Gülkoru Beldesinde Gülkoru Kuran Kursu Öğreticisi ve öğrenciler tarafından beldede bulunan bayanlara kutlu doğum programı düzenlendi. Program büyük ilgi gördü. Programdan sonra bayanlara yemek ikram edildi.

5--Malazgirt İlçesine bağlı Gülkoru Beldesi’nde Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile “Kutlu Doğum Aşı” dağıtıldı. Yemeğe ilçede bulunan kamu kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda ve vatandaş katıldı. Gülkoru Camisinde okutulan mevlidi şerifin  ardından 1500 kişilik Kutlu Doğum Yemeği dağıtıldı.Konu ile bilgi veren Malazgirt Müftüsü Fethullah YAVUZ,’’Peygamber Efendimiz’in Doğum gününü hatırlamak, O’nu anlamak hayatımıza yaşantısını tatbik etmek için çeşitli sosyal etkinlikler düzenledik. Haftanın amacının insanları huzur, sevgi ve hoş görü ortamında buluşturarak gitgide bir sevgi yumağı haline getirmektir. Bu amacın gerçekleşmesi de  ancak rehber  ve önder insan HZ. Muhammed’in tanıtılması ve anlatılması ile olacaktır.’’diye konuştu.

6-İlçe Müftülüğü tarafından Kutsal Emanetler Fotoğraf  sergisi açıldı. Sergiyi dolaşan halk memnuniyetlerini dile getirdiler ve ilgi gösterdiler.

7-Ayrıca ilçede 3 yıl önce açılan İmam Hatip Lisesi öğrencilerini mesleğe hazırlamak maksadıyla, İlçe Müfütlüğünün önderliğinde İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kutlu Doğum Özel Programı gerçekleştirildi. Programda öğrenciler tarafından ilahiler okundu, tiyatro oyunu sergilendi. İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ’un “Merhamet  Peygamberi” konulu konuşması ile devam eden  program yapılan dua ile son buldu.

8-Esnafa Esma-ül Hüsna dağıtımı

İlçede bulunan bütün esnaflara Müftülük personeli tarafından Üzerinde ‘’Malazgirt Müftülüğü Kutlu Doğum Hatırasıdır’’ yazılı Esma-ül Hüsna tabloları büyük beğeni topladı.

9- Gül dağıtımı

lçe Müftüsü Fethullah YAVUZ tarafından daire amirlerine kutlu doğum ziyareti yapıldı. onlara gül takdim edildi.

10-Yüksekokulda konferans

Alparslan Meslek Yüksek Okul öğrencileri tarafından ‘’Kutlu Doğum Haftası’’nedeni ile bazı

İlçe Müftüsü merhamet peygamberi konulu konuşmasında bugün dünyada yaşanan savaşların temelinde merhamet ve acıma duygusundan yoksun olmak yatıyor. Merhamet duygusunu gönüllerimizde hakim kılarak dünyayı yaşanabilir bir hale

Program öğrencilerin okuduğu şiirler sinevizyon ve çeşitli gösterilerle son buldu