EKONOMİ Haber Girişi : 14 Haziran 2011 21:50

Malatyada Arapça Kursu Yıl Sonu Sertifika Töreni Yapıldı

Malatyada Arapça Kursu Yıl Sonu Sertifika Töreni Yapıldı

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kanalıyla açılan, öğreticiliğini Vaiz Veysi ÜNVERDİ’nin yaptığı, Arapça kursu yıl sonu sertifika töreni yapıldı. 13.06.2011 tarihinde yapılan belge törenine İl Müftü Yardımcısı Cengiz YAĞCI, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları, kursiyerler ve basın mensupları katıldı. Arapça kursunda, yoğun talep sebebiyle hem ilahiyat fakültesi önlisans 1. hem de 2. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim verilmiştir. Bunun sonucunda kursiyerler, Arapça derslerinde başarılı olmuşlardır.

Belge töreninde konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Cengiz YAĞCI, Arapça öğretimi ile ilgili kısaca şunları söyledi:

“Günümüzde bilhassa İslâmî ilimler alanında  tahsil yapan insanların, bu dile özen göstermeleri gerekmektedir. Bununla beraber Kur’an-ı Kerim’i doğru olarak  anlayabilmek için  Arapça bilmenin zorunluluğu inkâr edilemez bir gerçektir.
Muhakkak ki her kültür ve medeniyet, kendi diliyle öğrenilir. İslâm kültür ve medeniyeti de ancak bu medeniyetin ortak dili olan Arapça ile öğrenilir. Dinî konularda halkımızı aydınlatacak olan din görevlilerimiz, her şeyden önce Arapça olan Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Kelam sahasına ait temel kaynakları ve bunları açıklama amacıyla yine Arapça olarak yazılan, diğer eserleri  doğru bir şekilde anlayabilmek için Arapça’yı iyi bilmek durumundadırlar.”

 

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftü Yardımcısı, Vaiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı tarafından başarılı olan 47 kursiyere sertifikaları verilerek bu gibi personeli geliştirmeye yönelik kursların devam edeceği ifade edildi. Program, okunan Kuran-ı Kerim ve sonrasında yapılan bir dua ile son  buldu.