EKONOMİ Haber Girişi : 18 Mayıs 2011 14:24

Malatya Müftülüğünden Arapça Kursu

Malatya Müftülüğünden Arapça Kursu

Malatya Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Açılan Arapça Kursu Devam ediyor.

Kursu ziyaret eden İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek onları tebrik etti. Kursta konuşma yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, kısaca şunları ifade etti:

“Evrensel hükümlerinin kendileri için de bağlayıcı olması nedeni ile Müslüman olan her millet, Kur’an’ı anlamak için Arapçayı öğrenmeye büyük önem vermiştir. Milletimiz de asırlar boyu Kur’an diline aynı özeni göstermiş; onu anlamak için Arapça’yı uzun asırlar boyunca medreselerde okutmakla yetinmemiş; yazdığı dinî eserleri de bu dille yazmayı tercih etmiştir. Böylece Arapça bir bilim dili hâline gelmiştir. Bu bakımdan, tarihte olduğu gibi, günümüzde de İslâmî ilimler alanında  tahsil yapan insanların, bu dile aynı özeni göstermeleri gerekir. Arapça öğreniminin bazı zorlukları bulunmakla beraber bu dilin öğrenimi büyük bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda Mukaddes Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in dili olan arapçayı öğrenmek hayırlı bir iştir. Gelecekte Vaiz ve Kur’an Kursu Öğretmeni olarak hizmet edecek olan sizlerin, eğitim almak suretiyle arapçayı yüz yüze öğrenme çabanız takdire şayandır. Bunun için kurstaki eğitiminizi sürekli hale getiriniz. Çok çalışınız. Çalışıp öğrendiğinizi paylaşınız. Çünkü paylaşıldıkça bilgi artar.”

Vaiz Veysi Ünverdi tarafından yürütülen kursta, yoğun talebin olması sebebiyle hem ilahiyat fakültesi önlisans 1. hem de 2. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim veriliyor. Kursa kayıtlı 45 öğrenciyle dersler devam etmektedir. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün ziyaretinden onur duyduklarını belirten Kurs Öğretmeni ve öğrenciler, İl Müftüsüne teşekkür etti.