GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ocak 2016 13:03

Kuyumcu gaspçılarına 20'şer yıl hapis istendi

Kuyumcu gaspçılarına 20'şer yıl hapis istendi
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Taşmağazalar kuyumcu esnafı İbrahim Abay'ın 300 Bin TL para ve altınlarını gasp eden ikisi tutuklu 8'i tutuksuz 10 sanık hakkında "Cebir ve Tehdit, kişiyi Hürriyet'den yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20'şer yı
 Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Taşmağazalar kuyumcu esnafı İbrahim Abay'ın 300 Bin TL para ve altınlarını gasp eden ikisi tutuklu 8'i tutuksuz 10 sanık hakkında "Cebir ve Tehdit, kişiyi Hürriyet'den yoksun kılma ve yağma" suçlarından 15 ila 20'şer yıl hapis istemi ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Cem BAKIRCI'NIN HABERİ

EVİNİN önünde gözüne biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçeyle bağlayarak bir aracın bagajına koydukları kuyumcu esnafı İbrahim Abay'ın anahtarlarını alarak iş yerine giren,  300 Bin TL değerinde altını gasp edilen kuyumcu İbrahim Abay, 6 Ekim'de Erzurum'a gelen ve  esnaf gezisinde işyerini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayı anlatarak olayın aydınlatılmasını istemesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan teknik ve fiziki takip  sonucu zanlılardan R.Ş.'nin telefonda yaptığı konuşmada "Emanetleri getiriyorum" sözleri zanlıları ele verdi.

EMNİYET Müdürlüğü Asayiş Büro Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan başarılı operasyon sonucunda sanıkların kuyumcu dükkanından gasp ettikleri altınları Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında 'lor peyniri' ile kadayıf dolmalarına sakladıkları tespit edildi. Çaykara Caddesi üzerinde gözaltına alındıktan sonra, gasp ve hırsızlık suçunu işledikleri iddiası ile gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan 10 sanıktan O.Ş. M.Ş. tutuklanarak cezaevine kondu.


Erzurum'da evine giderken gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydukları kuyumcunun anahtarını alarak işyerine giren soyguncular 300 Bin TL para ve altınlarını gasp eden ikisi tutuklu 8'i tutuksuz 10 sanık hakkında hazırlanan 14 sayfalık iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.  Zanlıları,  polisin teknik takibine takılarak "Emanetleri getiriyorum" konuşması ele verdi.

"YANLIŞ YAPARSAN 
KAFANA SIKARIZ"
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 14 sayfalık iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddiaya göre, gasp olayı geçtiğimiz 2 Ekim 2015 günü Yunusemre Mahallesi'nde oturan İbrahim Abay'ın evinin önünde meydana geldi.  Otomobilinden inip evime giderken üç kişi tarafından gözlerine biber gazı sıkılarak, "Yanlış yaparsan kafana sıkarız" tehdidi ile elleri kelepçeledikten sonra, otomobilin bagajına atarak iş yerine götürerek 48 adet 22 ayar bilezik, 22 ayar 5 tabla 125 adet yüzük, iki tabla 14 ayar altın, kasada bulunan 60 Bin TL'lik  soygunu gerçekleştirdiler.

ALTINLARI 'LOR 
PEYNİRİ'  VE 'KADAYIF 
DOLMASI'NA SAKLADILAR
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu sanıkların kuyumcu dükkanından gasp ettikleri altınları Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında 'lor peyniri' ile kadayıf dolmalarına sakladıkları tespit etiler.

"EMANETLERİ 
GETİRİYORUM" KONUŞMASI 
ÇETEYİ ELE VERDİ
Evinin önünde gözlerine biber gazı sıkılarak 300 Bin TL değerinde altını gasp edilen kuyumcu İbrahim Abay, 6 Ekim'de Erzurum'a gelen ve  esnafa gezisinde işyerini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayı anlatarak olayın aydınlatılmasını istemesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu zanlılardan R.Ş.'nin telefonda yaptığı konuşmada "Emanetleri getiriyorum" sözleri üzerine Çaykara Caddesi üzerinde gözaltına alındıktan sonra, gasp ve hırsızlık suçunu işledikleri iddiası ile gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan 10 sanıktan O.Ş. M.Ş. tutuklanarak cezaevine kondu.

"ALARM ÇALINCA 
ÇOK KORKTUM"
Tutuklu O.Ş.,Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde,"Benim arkadaşım bulunan Y.Y.'nin maddi durumu iyi değildi. Birlikte otururken gelin 'kuyumcu soyalım' diyerek karar verdik. Taş Mağazalarında işyeri bulunan İbrahim Sayar isimli kuyumcunun evinin önüne giderek bekledik. Kuyumcuyu karga tulumba araca atıp dükkanının önüne getirdik. Burada dükkanın kapılarını açınca alarm çaldı, çok korktuk.  Altınları aldıktan sonra, kendi aramızda pay yaptık. Borçlarımızın bir miktarını ödedik. Batum'a gittik, buradan İstanbul'a geçtiğimizde polise yakalandık. pişmanım" dedi.

İKİSİ TUTUKLU 
10 SANIK HAKKINDA 20'ŞER 
YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ
Kuyumcu İbrahim Abay'ın gözlerine biber gazı sıkarak ölümle tehdit ederek iş yerinden 300 Bin TL değerinde altın ve para gasp eden tutuklu  A.Ş. ile O.Ş. , tutuksuz 8 sanık hakkında TCK'nın 149-1 109-1- 109-4 kapsamında "Cebir ve Tehdit,  Kişiyi Hürriyet'den yoksun kılma ve yağma" suçlarından 15 ila 20'şer yıl hapis istemi ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.