EKONOMİ Haber Girişi : 14 Nisan 2011 19:45

Kutlu Doğumda,Okullar yarıştı

Kutlu Doğumda,Okullar yarıştı

Siirt Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlköğretim ve Liseler  arası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V)’nin hayatı ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi.

 

Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan bilgi yarışmalarında, İlköğretimde 85 okul, Liselerde 31 okulun katıldığı yarışmalarda 20 soru soruldu. Liselerde ise, Eşitlik Bozulmayınca Yedek sorularla birinci, İkinci ve üçüncü belirlendi. Buna göre, ilköğretim’de Özel Celal Değer  ilköğretim Okulu 190 puanla 1., Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlköğretim okulu 180 puanla 2. ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 170 puanla 3. oldu.  Liselerde ise, Selami Değer Lisesi 1., Fen Lisesi 2., Kura çekiminde ise, 14 Eylül Anadolu Lisesi 3. oldu.


Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Çok güzel, çok çekişmeli yarışmalar oldu. Bütün öğrencilerimiz bu konudaki bilgilerini tazeleme imkanı buldular. Dereceye giren okullarımıza Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde 17 Nisan’da ödülleri törenle verilecek dedi.

Arvas, ayrıca yarışmalara katılan öğrencileri Nevşehir ilinden getirilecek olan Uçan balonla Siirt semalarında 17 Nisan tarihinde gezdireceklerini söyledi.