ERZURUM Haber Girişi : 17 Nisan 2017 15:14

Kutlu Doğum Haftası başladı

Kutlu Doğum Haftası başladı
İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula Kutlu Doğum Haftası'nın başlaması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ramazan KARATAŞ

İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula Kutlu Doğum Haftası'nın başlaması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  Basın mensuplarına gül dağıtan İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nda "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusunun ele alınması kararlaştırıldığını söyledi.

Sula," 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nda "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister. Modern zamanlarda birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir. Ayrıca böylesi bir ortamda ilkesizliğin benimsenmesi; değer ve duyguların istismar edilmesi de kaçınılmazdır. Diğer taraftan İslam'ın hayat veren rahmet yüklü mesajlarının kimi çevrelerce şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesi, İslam toplumlarında güven duygusunun yeniden sorgulanmasını gündeme taşımıştır. Oysa İslam, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (S.A.S) de iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resûlü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü'l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir." dedi



İl Müftüsü Sula'dan Vali Azizoğlu'na ziyaret


Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Beraberinde, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Zafer Büyük ile birlikte Vali Azizoğlu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, peygamber Efendimizin doğum yıldönümü ile ilgili yapacakları programlar hakkında bilgi verdi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dünya insanlığının Hz. Muhammed 'in güzel ahlakına bugün her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu ifade etti.
Vali Azizoğlu, "Yüce Peygamberimiz, insanların iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bugün, O'nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ikliminin hakim olmasını diliyorum" dedi.




Erzurum İl Müftüsü Sula, Başkan Sekmen'i ziyaret etti


Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. 
Ziyarette Müftü Hasan Hüsnü Sula, Başkan Sekmen'e Kur'an-ı Kerim ve gül hediye etti.
Başkan Sekmen de, "Bugün içinde yaşadığımız çağda, doğumunu kutladığımız Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Peygamberi sevmek; ancak O'nun yolunda gitmekle ve O'nun sünnetini yaşamakla mümkün olacaktır. Müslümanların ürettiği yüksek kültür ve medeniyet, hep onun öğretileri üzerine inşa edilmiştir. Bütün insanlığa kucak açan Fahri Kâinat Efendimiz Hazreti Muhammed, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiş, insanlığa rehber ve önder olmuştur" dedi.
Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, ziyarette hafta içerisinde yapılan etkinliklerle ilgili bilgi verdi.
Etiketler : müftülük
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.