EKONOMİ Haber Girişi : 16 Nisan 2011 00:08

Kütahya Hisarcıkda Kutlu Doğum Coşkusu

Kütahya Hisarcıkda Kutlu Doğum Coşkusu

 Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya İl Müftü Yardımcısı Nihat Kök, “Sevgili Peygamberimiz“ konulu konferans verdi.

Konferansa gelen davetlilere din görevlileri tarafından kırmızı gül, kek, meyve suyu ve namazda okunan kısa sureler ve dualar kartelası verildi. Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Köprübaşı Camii İmam hatibi hafız Ali Doğru tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.Açılış konuşması İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan tarafından yapıldı.

Ayrıca izleyenlere merhameti konu alan sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra, Kütahya İl Müftü Yardımcısı Nihat Kök, Hazreti Peygamberin doğumundan ölümüne kadar, hayatı, merhameti, Mekke ve Medine dönemi konularında konferans verdi.Kök, “Peygamberimiz için Cenab-ı Halk diyor ki “ Seni alemlere rahmet olarak gönderdik “Alem deyince ne anlıyoruz? Alemi ikiye ayırıyoruz. Gayıp alemi, şehadet alemi. şehadet alemi gözle gördüğümüz alem. Gayıp alemi görmediğimiz alem. Cenab-ı Hak gayıp ve şehadet alemini bilendir. O halde Hazreti peygamber sadece dünyaya rahmet olarak değil, ahiret alemine de rahmet olarak gelmiş bir peygamberdir. Biz yağmura ne diyoruz? Rahmet diyoruz. Ne yapıyor yağmur? Yağmur gelirse, rahmet inerse yere, yerden her şey çıkıverir, bitiverir. Rahmet olmazsa ortalık kurur çöl olur. Peygamberler ve Hazreti Peygamber başta dünyaya ve insanlığa rahmet verir. Eğer Hazreti Peygamber gelmişse insanlık yeşerecek, bütün güzel duygular hisler yeşerecek. Bitkinin yerden yağmurla çıktığı, yetiştiği gibi insanlıkta alemde o rahmet sayesinde yeşerecek hayat bulacak. Ama çekilmişse, rahmet, bulut ve yağmur olmazsa her taraf kurur. Hazreti Peygamber ve getirdikleri insanlar arasında yaşamazsa insanlık kurur. Hayat kurur insanlar çöldeki, kumdaki otlar gibi sapsarı kesilir. İnsanların içindeki o güzel duygular kurur, onları yeşertmek lazım“ diye konuştu.