GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ekim 2010 11:06

Kütahya Hisarcık İlçesinde Kuran Kursu açılışı

Kütahya Hisarcık İlçesinde Kuran Kursu açılışı

Kütahya- Hisarcık İlçesi Karbasan beldesi ve Kutluhallar köyünde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 2010 2011 öğretim yılında  iki Kız Kur’an kursu açıldı.

 
Dinin ehil insanlarca, sahih kaynaklardan öğretilirse mutluluk ve huzur kaynağı olacağını söyleyen İlçe Müftüsü Mehmet CEYHAN, " Sahih bilgiye dayalı öğretilmediği takdirde huzursuzluk sebebi olabilmektedir. Doğru bilginin yerini bid’at ve hurafeler almaktadır. Dolayısıyla yüce dinimizin temel kaynağı olan Kur’an ve dini bilgiler bu müessesede ehil insanlar tarafından sağlıklı bir şekilde öğretilecektir.

Karbasan beldesi ve Kutluhallar köyündeki binalar Müftülüğümüzün ve hayırsever vatandaşların yaptığı yardımlarla, Kur’an kursları olarak kullanıma hazır hale getirildi. Her iki kuran kursunda bayan öğretici eşliğinde her yaştan vatandaşların öğrenim görmektedir. Kur’an-ı Kerim’in düzgün okunmasının yanında ibadet, ahlak, itikat, siyer olmak üzere eğitim verilmektedir. Karbasan beldesinde Kız kuran kursunun açılmasına vesile olan ve her türlü desteği sağlayan hayırsever Hacı Mehmet Ali Bilkaya’ya, Kutluhallar köyündeki hayırseverlere çok teşekkür ediyorum.

Hepsinden Allah razı olsun.2008 yılında açılan Merkez kuran kursu ve2009 yılında açılan Hasanlar Beldesi kurslarımızla Hisarcık İlçesinde yeni açılan kurslarımızla Kız Kuran Kursu sayısı  dört e çıktı.Kız Kuran Kurslarımız  eğitim öğretime devam etmektedir.