ERZURUM Haber Girişi : 09 Ekim 2013 09:12

Kurbanlıklar pazara indi besiciler bayramdan ümitli

Kurbanlıklar pazara indi  besiciler bayramdan ümitli

Kurban Bayramı’na yaklaşık bir haftalık süre kalmışken, üreticiler hayvanlarını pazarlara getirmeye başladı. Yıl boyunca besledikleri hayvanlarını satmaya çalışan besiciler bayramdan ümitliKurban Bayramı’na sayılı günler kala Erzurum’da kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerini almaya başladı. Satıcılar fiyatların düşük olmasından, alıcılar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı. 

Erzurum’da Kombina Caddesi üzerinde bulunan hayvan pazarı kurbanlık hayvanlarla dolmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde ve soğuk havada kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, bir yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için çaba sarf ediyor.

Hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, satıcılar fiyatların düşük olmasından alıcılar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Alıcılar, "Bu yıl fiyatlar yüksek” derken satıcılar ise fiyatları düşük buluyor.

Alıcılar genellikle kurban fiyatlarının biraz daha düşmesini umut ederek pazarlık için son haftayı beklediklerini ifade etti.

Alıcıyı da çok mağdur etmeyeceklerini anlatan besiciler, ’Geçen yıldan farklı çok fiyat istemiyoruz. Şimdi kurbanlıklar yavaş yavaş geliyor. Alıcılarda gelip fiyat alıyor. Toplu almak isteyenler de oluyor. İnşallah iyi olur diye bekliyoruz.’ dedi.