GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ekim 2014 13:23

Kurban pazarı Palandöken objektifine böyle yansıdı

Kurban pazarı Palandöken objektifine böyle yansıdı

CEM BAKIRCI’NIN HABERİ

Kurban Bayramına iki gün kala satışlar, piyasanın durgunluğundan şikâyetçi oldu. Çamur deryasına dönen pazar’da satıcılarda, alıcılarda zor anlar yaşadı. Kurbanlar yine nakliye araçlarına sopa ile vurularak bindirilmesi objektife böyle yansıdı.

ÇAMUR’DA POŞET VE GALOŞ SATIŞI REKOR KIRDI

Doğu’nun en büyük hayvan satışının yapıldığı Pazar alanının yağmur nedeniyle çamur deryasına döndüğünü ifade eden vatandaşlar, "Yağmur pazarı kötü vurdu. Toprak zemin olduğu için oldukça çamurlandı.

 Kurbanlık almak için Pazar alanına gelen vatandaşları girişte poşet ve galoş satan satıcılarla karşılanmaları ile dikkat çekti. Erzurumlu vatandaşlardan Muhsin Börekli, Muhsin Öztürk ve Bünyamin Gezer,”Kurbanlık almak için geldik. Yağmurun etkili olduğu alanın çamura dönüşmesi işimizi baya bir sendeledi. Meydanda yürümekte dahi zorluk çekiyoruz. Daha güzel bir Pazar alanı kurulması temennimiz." dedi.

KURBANLIKLARA NAKLİYE SOPASI

Kurban sevkiyatı sırasında, hayvanların sahipleri tarafından nakliye aracına bindirme esnasında kurbanlıkların sopa darbeleriyle kamyonlara bindirilmesi ise tepki çekerken, özellikle de bu sopa darbelerini atanların hayvan sahipleri olması şaşkınlıkla karşılandı. Her sevkiyatta görülebilen, sopa darbelerinin hayvanların vücutlarında izleri rahatlıkla görülebiliyor.

POLİS’DEN SAHTE PARA UYARISI

 

Erzurum Polisi,  kurbanlık satan vatandaşların mağdur olmaması için sahte para konusunda satıcılara bilgi verdi Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri,  sahte para konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.