EKONOMİ Haber Girişi : 13 Haziran 2009 21:34

Kur'an Bülbülleri Iğdır'da Yarıştı

Kur'an Bülbülleri Iğdır'da Yarıştı
Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması Bölge Finali Iğdır'da yapıldı. Yarışmacılar salonu dolduran dinleyicilere eşsiz bir Kur'an ziyafeti sundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında başlatılan, Doğu ve Güneydoğu bölgesinden 8 ilin birincilerinin katıldığı Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali Iğdır'da yapıldı.

Iğdır Müftüsü Nuri Değirmenci'nin verdiği bilgiye göre yarışmaya Iğdır, Hakkâri, Van, Siirt, Muş, Şırnak, Bingöl ve Bitlis illerinden seçilen il birincisi katıldı. Jüri üyeleri ve davetlilerin huzurunda belirlenen sayfaları okuyan yarışmacılar, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuyarak, güzel okuma, tecvit, ses ve seda kurallarına uygun olarak en güzel şekilde tilavet etmik için bir birleri ile yarıştı.

Yapılan değerlendirme sonucunda Van ilinden katılan din görevlisi Harun Ablaş birinci oldu. Yarışmada, Iğdır'dan katılan Selim Sayan ikinci olurken Bingöl'den yarışmaya katılan din görevlisi Mehmet Emin Selami ise üçüncülüğü elde etti.

Birinci olan yarışmacı Harun Ablaş, Bolu'da yapılacak olan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması Türkiye finalinde bölgeyi temsil etme hakkını kazandı. Program sonunda tüm yarışmacılara, çeşitli hediyeler verildi.