ERZURUM Haber Girişi : 09 Haziran 2014 11:39

KULE MANZARALI UÇURTMA ŞENLİĞİ

KULE MANZARALI UÇURTMA ŞENLİĞİ

Erzurum’da Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi tarafından 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan Kayakla Atlama Kuleleri’nin bulunduğu alanda, uçurtma şenliği düzenlendi. 
Merkez Palandöken İlçesi’nde Türkiye’nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ’Uçurtma Şenliği’ne yüzlerce kişi katıldı. Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Müdürü ve Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, katılımın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
500 UÇURTMA AYNI ANDA GÖKYÜZÜNDE
Erzurum’da yapılan ve büyük ilgi gören uçurtma şenliği, Kent merkezini kuş bakışı gören kayakla atlama kulelerinin önünde gerçekleşti. Uçurtma şenliğine katılanların kimi uçurtma uçururken kimi de çalan müzik eşliğinde halay çekti. karnaval havasının yaşandığı atlama kulelerinde çocukları ya da torunları ile birlikte uçurtma uçuranlar, "Günlerdir yoğun yağış nedeniyle dışarı çıkamıyorduk. Bugün hava çok güzel. Düzenlenen uçurtma şenliği ile çifte bayram yaşadık. Çocuklarımıza eşlik ederek bizler de çocukluğumuza döndük" dedi.
Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil de uçurtma şenliğinde halay çeken gençlerin coşkusuna ortak oldu.
Şenliği katılanlar dağıtılan 500 uçurtmayı gökyüzüyle buluştururken, semalarda dalgalanan uçurtmalar renkli bir görüntü oluşturdu.