GÜNDEM Haber Girişi : 18 Aralık 2023 22:59

KUDAKAF’23 heyecanı

KUDAKAF’23 heyecanı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde ve bölge üniversitelerin paydaşlığında düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) yoğun bir katılımla başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılış programına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel ile paydaş üniversitelerin rektörleri, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri, yargı ve bürokrasi erkânı ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

379 SEKTÖR TEMSİLCİSİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

Programın açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinatörlüğünde bölgedeki paydaş üniversiteler ile Erzurum’da dördüncüsünü gerçekleşen Bölgesel Kariyer Fuarına Atatürk Üniversitesi olarak üçüncü kez ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. 2019 yılından itibaren öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla başlatılan bölgesel kariyer fuarlarının; kariyer merkezlerinin aktive edilmesinde, sektör temsilcileri ile ikili ilişkilerinin güçlendirilmesinde ve üniversitelerin nitelikli mezunlarının kamu kurumlarına kazandırılmasında büyük rol oynadığına dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Bunun yanında küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin farkındalık ve kapasitelerinin artırılması açısından da önemlidir. Bu bağlamda paydaş üniversitelerimiz ve 120’si kamu 259’u özel olmak üzere toplamda 379 değerli katılımcılarımızla bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz KUDAKAF23’ün, hem öğrencilerimiz ve mezunlarımıza hem de kamu ve özel sektör temsilcilerine verimli bir fuar tecrübe etme imkânı sunacağına gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

REKTÖR ÇOMAKLI: BU TÜR DENEYİMLER, PARA İLE SATIN ALINAMAZ

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinliğin öğrenciler açısından büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Hiçbir başarı tesadüfî değildir. Siz çalışacaksınız, biz sizi ihtiyaç duyduğunuz imkânlar ve fırsatlarla buluşturacağız. Dış paydaşımız olan iş dünyamızın kıymetli temsilcileri iki gün boyunca burada sizlerle olacak. Bu tür deneyimler, para ile satın alınamaz. Akademisyenler olarak sektör temsilcilerinin tecrübelerinden bizler de faydalanmak istiyoruz. Türkiye’mizin yeni yüzyıl yolculuğunda milli hedeflerimize yürüyebilmek için hep birlikte çalışmak ve üretmek zorundayız. Bu duygularla; Kamu ve özel sektörde yer alan şirket ve kuruluşlarımıza da bu önemli organizasyona destek verdikleri için şahsım, paydaş üniversite rektör arkadaşlarım ve ekibim adına şükranlarımı sunuyor, KUDAKAF’ın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN SEKMEN: BU ORGANİZASYON, GENÇLERİMİZİN POTANSİYELLERİNİ KEŞFETMELERİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Böylesine önemli bir etkinliğin ana paydaşları arasında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise öğrenci ve mezunların geleceklerine yön çizmeleri açısından bu ve benzeri organizasyonları önemsediklerini ve sonuna kadar da desteklediklerini ifade etti.

Böylesine güzel etkinlikler sayesinde staj, iş olanakları ile kalıcı iletişim anlamında öğrencilere ciddi katkılar sağlandığını aktaran Başkan Sekmen: “Sevgili gençlerimizin geleceklerini inşa sürecine mihmandarlık ederek onlara çeşitli imkânlar sunan iyi bir eğitim almaları için Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devletimiz var gücüyle çalışmaktadır. Şehrimizin marka değeri olan Atatürk Üniversitemizin ev sahipliğinde paydaş üniversitelerimizle birlikte öğrencilerimizi kamu kurumlarıyla ve özel sektör temsilcileriyle buluşturduğumuz bu organizasyon gençlerimize potansiyellerini, bilgi ve birikimlerini doğru değerlendirerek güçlü bir kariyer yapmaları için büyük bir fırsat sunmaktadır. Bizler de bugün burada gençlerimiz adına yeni ufuklara doğru kucak açacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Kıymetli gençlerimiz sizler, araştırarak, öğrenerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda yeni projeler üreterek bizim kalkınma dinamiklerimiz olacaksınız. İşte bu duygu ve düşüncelerle kıymetli gençlerimize kariyer ve hayat yolculuklarında başarılar diliyor, bu projeleri bugün bizlerle buluşturan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ YARDIMCISI ÖZDEMİR: İNSANİ MESELELERE GÖZ YUMMAYAN VE BİLİM ÜRETEBİLEN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Etkinliğin anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir; Erzurum ve bölgesi için çok büyük önem arz eden ve kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile öğrencilerin iş hayatını tanımaları ve nitelikli istihdamın artırılması amacıyla, dördüncüsü düzenlenen Kariyer Fuarının, öğrenciler ile mezun olan gençlere başarılı bir gelecek kazandırma açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Mazlum coğrafyalarda yaşanan son hadiselerin, devletin her alanda güçlü olması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini belirten Vali Yardımcısı Özdemir: “Coğrafi ve tarihi hinterlandımız olan coğrafyalarda, barış, güvenlik, istikrar ve refahın sağlanmasına katkı sağlamamız için meselelere göz yummayan ve bilim üretebilen nesiller yetiştirmeliyiz. Bu doğrultuda gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmesi bakımından önemli bir basamak olan Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarının hazırlanmasında emeği geçen bölgemizdeki üniversitelerin değerli rektörlerine ve akademisyenlerimize, çok değerli çalışmalarıyla Türkiye’nin her bölgesinde böylesine yararlı fuarların koordinatörlüğünü üstlenen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanımıza ve ekibine, fuara katılarak bizlere değer ve güç katan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞDENETÇİ ŞEREF MALKOÇ: GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ SİZLERİN ESERİ OLACAK

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kurulan ofislerin oldukça aktif bir şekilde çalıştığını ve önemli projeleri hayata geçirdiğini, bu sebeple kuruluşlarının yerinde bir adım olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Öğrenciler ve sektör temsilcileri açısından böylesine önemli bir etkinliğin, oldukça kapsamlı bir şekilde düzenlenmesinde emeği geçen başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere katkı sunan herkesi tebrik eden Malkoç: “Günümüzde öğrenciler bilgiye kolaylıkla ulaşıyor ve inanıyorum ki bunları çok iyi kullanıyorsunuz, çok iyi değerlendiriyorsunuz çünkü siz kendinizi iyi yetiştirirseniz kendi kariyerinizi şekillendirme noktasında o kadar başarılı olursunuz” diye konuştu.

Gençlerin, özellikle Türkiye Yüzyılı olan Cumhuriyetimizin 2. asrında sorunluluklarının büyük olduğunu ve bunun da çok çalışarak, kendilerini en iyi yetiştirerek üstesinden gelebileceklerini dile getiren Şeref Malkoç: “Kendinizi geliştirin, evet önce kendiniz ve aileniz için bunu yapın ama bir de Türkiye için yapın. Gelecek yüzyıl sizin yüzyılınız olacak. Sizlere güveniyoruz. Mazlum coğrafyalarda yaşanan vahşete dur diyecek güç büyük Türk milletinde var ve sizlerle birlikte var olmaya devam edecek. Bu düşüncelerle; adaletin, hakkaniyetin ve insan haklarının üzerine inşa edilecek olan 21. Yüzyıl Türkiye’si sizlerin eseri olacak. Hepinize başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyor, fuarın azami katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN ATAY: KUDAKAF İLE ARZ VE TALEBİ BULUŞTURUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, insanlık vicdanını zedeleyen bir durumla karşı karşıya kalındığı bu günlerde yaşanan zulmün bir an evvel sona ermesi ve Gazze’de barışın ivedilikle tesis edilmesi temennisi ile sözlerini sürdüren Başkan Atay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının hemen ardından Erzurum’a gelişinin, bu necip ve vatansever halka buluşmak ve buradan aldığı güçle müdafaaya başlamak olduğunu belirterek bu sebeple Dadaşlar diyarı Erzurum’un kendileri için de müstesna bir yerde olduğunu söyledi.

O zaman milli mücadeleye destek veren bu aziz milletin bugün ekonomik, siyasi ve bilimsel birçok alanda yine devletine ve milletine en güçlü şekilde desteğini verdiğini, bundan dolayı bu organizasyonu düzenleyen ana yüklenici Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile paylaş üniversite rektörlerine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye teşekkür eden Başkan Atay, önemli bir kariyer operasyonu yönettiklerini ve bu sayede eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra iş sorunu yaşamayacaklarını dile getirdi.

“KUDAKAF’I 50 BİN ÖĞRENCİNİN ZİYARET ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

 Atılan adımlar neticesinde ülkedeki işsiz genç sayısında son üç yılda 8 puan birden düştüğünü ve bu düşüşte kariyer fuarlarının büyük bir etkisinin olduğunu vurgulayan Başkan Atay: “Atatürk Üniversitesi bünyesinde yapılan kariyer fuarlarına şimdiye kadar 91 bin 270 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu gençlere sürekli olarak iş imkanları hakkında bilgilendirme mesajları gidiyor ve kendilerine uygun olan teklifler arasından tercih yapıyorlar. Bu süreçte yine toplam 2 bine yakın şirket öğrenci ve mezunlarla bir araya geldi. Bugün de 35 bin 300 öğrenci ve mezun kayıt yaptırarak etkinlik alanına giriş yaptı. Etkinlik sonunda 50 bin öğrencinin 379 firma ile görüşme gerçekleştireceğini öngörüyoruz. Bu bilgiler ışığında yine oldukça verimli bir fuar bizleri bekliyor. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, öğrenci ve sektör temsilcilerimize güzel geçirecekleri bir fuar temenni ediyorum” dedi.

FUAR 2 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

2 gün boyunca sürecek olan fuarda kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlar da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alacak ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.