EKONOMİ Haber Girişi : 29 Kasım 2013 10:58

KUDAKA, Tuskon Dünya Ticaret Köprüsü 2013 programında

KUDAKA, Tuskon Dünya Ticaret  Köprüsü 2013 programında

KUDAKA, bölge potansiyellerinin iş fırsatına dönüştürülmesi amacıyla tarım ve gıda sektörlerine yönelik Türkiye’deki ticaret fırsatlarının değerlendirildiği 19.Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programına katıldı. 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’un düzenlediği, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle tarım ve gıda sektörlerine yönelik “Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013” programı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 19.sunu düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü ile yerli ve yabancı 3 bin işadamını bir araya getirdi. 25-26 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleşen iki gün süreli zirveye 130 ülkeden 1450, Türkiye’den 1500 firma katılırken tarım ve gıda sektörüne hitap eden 115 ürün standı açıldı.

Organizasyona KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzurum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Emre Aydın ve Program Yönetim Birimi uzmanı Lokman Pirim katıldı. Ajans olarak bölgenin turizm ve yatırım potansiyelleri üzerine Güney Kore, Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabwe, Azerbaycan, Bangladeş, Kosova ve Kırım ülkelerinden gelen işadamları ve STK temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunuldu. Ülkemiz teşvik sistemi ve diğer kurum destekleri hakkında Azerbaycan-Türk İşadamları Derneği tarafından ülkelerinde bu fırsatların anlatılması üzerine bir toplantı daveti yapıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın bölgenin tanıtımı için hazırladığı broşürler görüşülen işadamları ve STK temsilcileriyle paylaşıldı. Ayrıca, işadamlarına bölgemizle ilgili Mali Destek Programları hakkında bilgi verildi.