GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2013 08:08

Küçükler: Tarihi Taşambarlar KAPALI ÇARŞI OLACAK

Küçükler: Tarihi Taşambarlar KAPALI ÇARŞI OLACAK

Küçükler, Erzurum’da Kongre ve Kültür Merkezi’nin bu ay içerisinde ihale edileceğini belirterek, İstanbul’dan sonra il büyük kongre ve kültür merkezinin Erzurum’da kurulacağının müjdesini verdi.

Kongre ve Kültür Merkezi’nin Çat yolu üzerinde kurulacağını belirten Küçükler, “Bu açıklamayı ilk defa buradan yapmak istiyorum. Kongre ve Kültür Merkezi bu ayın içine ihale edeceğiz. İstanbul’dan sonra Erzurum’da hizmet everecek. Kongre ve Kültür merkezi’ni Çat yolunda yapmayı düşünüyoruz fakat, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin yerini talep etti, olumlu görüş bildirilirse Kongre ve Kültür Merkez’nin yerini değiştirebiliriz.” dedi.

Yeniden aday adayı olmasının gerekçelerini de anlatan Küçükler, şunları ifade etti:

“ 10 yıldır büyükşehir belediye başkanıyım, 8 yıl belediyede hukuk müşavirlliği yaptım yani, 18 yıl belediyecelik deneyimim var. Halkımız ve partimiz bize destek verirse yeniden aday adaylığı düşünüyoruz. Biz her zaman her işin hayırlısını düşündük. Bu görevi yüzümüzün akıyla bıraktığımız vakit bayram günüdür. Şehircilk anlamımda ciddi hizmetlerimiz oldu.. Şu an belediyenizin kasası dolu, personel sistemi çok iyi olan kurumsal bir yapı oluşturduk. Önceleri batıdaki belediyeleri gördüğümüz zaman; ‘’alt yapı çalışması bitmiş olarak, çiçekle böcekle uğraşacağımız zaman gelir mi’’ diye düşünürdük. Şimdi hamdolsun bu duruma gelebildik. Belediyemizin tapulu arsası yokken, bugün 300 trilyonluk gayri menkul oluştu. Bunların hepsi bizim dönemimizde oldu. Aday adaylığımızı şunun içİn açıkladık, birinci dönem bir fidanı diktik, ikinci dönem ağaç oldu, üçüncü döem bu meyveyi paylaşacağımız dönem olacak, sosyal ve kültürel hizmetlere daha çok önem vereceğiz.”

Oto park anlamında önemli projeler yaptıklarını bu yöndeki bazı projelerinin eleştirildiğini belirten Küçükler, “Üç oto parkı hizmete açtık, dördüncü bölge oto parkı eski Numune Hastanesi’nin olduğu yerde hizmete açılacak . Havuzbaşı, beşinci bölge otoparkına kavuşacak. Erzurumlunun her hizmeti eleştirme mantığı olabilir, ancak bazen bu durum sadece eleştiri olarak, kalıyor ve bitiyor. Bu şehirde siz gazeteciler olarak yıllar önce , kentin otopark sorunu ne olacak, oto parka ihtiyaç yok mu? diyerek bizlere sorular yöneltiyordunuz. Bugün bunu gerçekleştirdik. ‘Bu şehirde 2 yıl sonra iyi ki oto parklar yapıldı.’ denilecek. Bunlar önemli projeler, bütün dünyada sistem bu şekilde işliyor. Allah’a hamdedediyoruz ki bizim hizmetlerimiz eleştiriyor. Bu durum bizim hizmet ürettiğimizi gösteriyor. Eleştireleri dikkate alıyoruz, yürüyen merdiven bu soğukta çalışır mı diye zamanında eleştirildik. Yaptıklarımızla önemli eksişklikleri giderdik. Sammimi eleştirlerle katkıda bulunmak çok önemli.” diye konuştu.

Tarihi taş ambarların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yönündeki çalışmalarının protokol aşamasına geldiğini anımsatan Küçükler, bu mekanın kapalı çarşı olması yönünde çalışma yapılacağını ifade etti.

Küçükler, “Tarihi taşambarları belediye olarak devraldık ve protokol aşamasına geldik. Kale etrafındaki kentsel tasarım şeklinde bir çalışma yapılacak. İstanbul’dan gelen bir ekiple kentsel tasarım projesi kapsamında bir toplantı gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda buraya bir fonksiyon verilecek. Taşambarlar Erzurum’un halkının hizmetine açılacak, İstanbul’daki Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı, tarzı bir çalışma yaparak buraları turizme kazandırılacağız. 9. Kolordu Komutanımıza şehrin güzelliğine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Küçükler, ayrıca Erzurum’da herkesi ev sahibi yapmak gibi önemli hedefleri olduğunu belirterek, meslek örgütleri, sendika ve derneklerden gelen ev taleplerini TOKİ aracığıyla yaptıracaklarını ifade etti.