ERZURUM Haber Girişi : 06 Haziran 2016 11:22

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine YÜN KIRKMA DESTEĞİ

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine YÜN KIRKMA DESTEĞİ
DAP İdaresi tarafından finanse edilen ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerine verilecek olan koyun kırkım makinesi ve jeneratörler, Malatya'da düzenlenen törenle dağıtıldı.
DAP İdaresi tarafından finanse edilen ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 ilin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerine verilecek olan koyun kırkım makinesi ve jeneratörler, Malatya'da düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene katılan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "DAP İdaresi, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı hizmetlerle farklılıklarını ortaya koyacak" dedi. 
Pınarbaşı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen teslim törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler, Mehmet Özdoğan ile daire müdürleri, davetliler, yetiştiriciler ve vatandaşlar katıldı.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üretim ve iş gücü verimliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında dağıtılan kırkım makineleriyle, DAP Bölgesi illerindeki Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlikleri tarafından görevlendirilecek elamanlarla gerek yaylalarda gerekse işletmelerde kırkım hizmeti sunulacak.

Etiketler : koyun
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.